Menü

Párizs - Olcsó Repülőjegy

Mutassa meg a szűrőket

Párizs

Repülőjegy - Párizs

A Magyarországról Párizsba repülő olcsó járatok remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy akár csak néhány napra elugorjon a francia fővárosba. Gyorsan és kényelmesen eljuthat a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjába, ahol építészeti, kulturális és gasztronómiai csodák várják.

Melyik magyarországi repülőterekről juthat el Párizsba? Ma már a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér (BUD) mellett a Debreceni nemzetközi repülőtérről (DEB) is indulnak közvetlen párizsi repülőjáratok, egész évben.

Melyik légitársaságokkal repülhet Párizsba?

Budapestről a fapados légitársaságok közül a Ryanair, az EasyJet és a Transavia működtet olcsó, közvetlen járatokat Párizsba. A Ryanair gépei Beauvais–Tillében landolnak, az EasyJettel utazva a Charles de Gaulle Repülőtérre érkezik meg, míg a Transavia párizsi járata az Orly repülőtérre. Szintén a Charles de Gaulle-ra juthat el Budapestről az Air France járataival, amelyek nem fapadosak, ennek ellenére megfizethető áron lehet velük repülni.

Debrecenből Párizsba a Wizz Air kínál jutányos árú repülőjegyeket átszállás nélkül. Ezekkel ugyancsak a Charles de Gaulle az érkezési repülőtér.

Budapestről és Debrecenből is repülhet átszállással Párizsba, ám ez esetben hosszabb menetidővel számoljon.

Milyen repülőterek szolgálják ki Párizst?

Mint azt fent már említettük, a Magyarországról induló párizsi repülőjáratok három reptérre érkeznek meg. A Charles de Gaulle (CDG) az utasforgalmat tekintve Európa második legforgalmasabb repülőtere, 25 km-re északkeletre fekszik Párizstól. Az egykori francia köztársasági elnökről elnevezett légi kikötőnek három terminálja van. Vasúton a RER (regionális gyorsvasút) és a szupergyors TGV szerelvényeivel megközelíthető, de buszjáratok is menetrendszerűen közlekednek a reptér és Párizs, valamint más városok között. A Charles de Gaulle közvetlen összeköttetéssel rendelkezik az A1-es autópályával, amely Párizst és Lille-t köti össze.

Párizstól mindössze 13 km-re délre található az Orly (ORY), amelyet az Orlyval nevű saját vasútja köt össze a Párizsba tartó RER- és metróvonalakkal. Lassabb, de olcsóbb megoldást jelentenek a különböző busztársaságok, amelyekkel nemcsak Párizsba, hanem a környező városokba és Disneylandbe is el lehet jutni. A leggyorsabb, ugyanakkor a legdrágább továbbutazási módot a taxik jelentik. Természetesen az Orly repülőtéren kölcsönözhet autót is, amellyel aztán az A106-os úton utazhat tovább.

A Beauvais repülőtér (BVA) van a legmesszebb, Párizstól 85 km-re északnyugatra, és sokkal kisebb, „családiasabb”, mint a Charles de Gaulle és az Orly. Közvetlen vasúti összeköttetéssel nem rendelkezik (a beauvais-i állomás 4 km-re található), viszont a repülőjáratokhoz igazított buszokkal 75 perc alatt Párizsba lehet jutni.

Mennyibe kerül egy párizsi repülőjegy?

Számos tényezőtől függ, hogy Magyarországról hány forintért lehet kapni párizsi repülőjegyet. Általánosságban elmondható, hogy a fapados (diszkont) légitársaságok kínálatában találhatók a legolcsóbb repülőjegyek Párizsba, de olyan nap is akad, amikor az Air France ajánlja a legjobb árat. Természetesen itt is érvényesül az az elv, hogy minél hamarabb keres valaki repülőjegyet, annál jobb eséllyel talál jobb árfekvésűt. Magyarországról Párizsba már akár 5000 forintért el lehet repülni, az alsó határ azonban inkább 10 000 forint körül mozog. A Budapest-Párizs útvonalon sokkal nagyobb a járatok választéka, Debrecenből viszont valamivel kevesebb pénzért utazhatunk a francia fővárosba. Ha szorít az idő, és csak egy-két nappal az utazás előtt nézzük meg a párizsi repülőjegy-kínálatot, nem ússzuk meg ilyen olcsón, 100 000 forintnál is többet elkérhetnek egy ilyen „last minute” jegyért. Ha hónapokkal előre gondolkozunk, akkor is találunk olyan napokat, amikor több tízezer forintba kerül a legolcsóbb párizsi repülőjegy, ám az 50 ezer forintos határt ritkán lépik át ilyen esetben.

Más a helyzet, ha csak átszállással megoldható a Párizsba jutás. Az átszállás általában növeli az utazás árát, ám Budapestről (főleg nyáron) gyakran olcsóbban el lehet jutni Párizsba átszállással, mint közvetlen járattal. Az utazási idő nagy mértékű meghosszabbodása miatt azonban ezt a módszert kevesen választják.

Mikor a legolcsóbbak a párizsi repülőjegyek?

A párizsi repülőjegy-kínálatot böngészve gyorsan feltűnhet, hogy a téli hónapokban kerülnek a legkevesebbe a jegyek. Januárban-februárban akár néhány nappal az utazás előtt is vásárolhatunk 10 000-15 000 forintért repülőjegyet Párizsba Budapestről és Debrecenből. A tavasz beköszöntével kezdenek emelkedni az árak, amelyek nyáron a legmagasabbak. Párizs kedvelt úti cél szokott lenni a hosszú hétvégéken is, ekkor szintén magasabb árakra számíthatunk. A hét napjait tekintve meghatározó, hogy mikor közlekednek fapados járatok, és mikor indulnak csak a drágább Air France gépei. Karácsony környékén más városokhoz hasonlóan a párizsi repülőjegyek ára is felszökik.

Hogyan találhat olcsóbban repülőjegyet Párizsba?

Amellett, hogy érdemes hetekkel-hónapokkal előre megvenni a repülőjegyet, az sem mindegy, hogy a hét mely napján, illetve milyen napszakban teszi ezt. Az emberek többsége péntek délutánig a munkával tölti ideje nagy részét, csak ezt követően van lehetősége a repülőjegyek között keresgélni. Ezért pénteken, szombaton és vasárnap szembesülhetünk a legdrágább párizsi repülőjegy-ajánlatokkal. Jobban megéri tehát a hét első felében (hétfő, kedd, szerda, csütörtök) időt szakítani erre. Ugyanezt az elvet követve sok légitársaság este drágábban kínálja szolgáltatásait. Mikor érdemes tehát a leginkább olcsó repülőjegyet keresni Párizsba? A legjobb ajánlatokra a reggeli, délelőtti órákban bukkanhatunk.

Hol keressen olcsó repülőjáratot Párizsba?

Mint azt fentebb olvashatta, több légitársaság üzemeltet repülőjáratokat Magyarországról Párizsba. Külön-külön is végigböngészheti az egyes társaságok honlapját, van azonban egy sokkal gyorsabb, egyszerűbb és nem utolsósorban hatékonyabb módszer is. Ez nem más, mint az erre a célra kifejlesztett repülőjegy-keresők használata, mint amilyen az eSky ár-összehasonlító oldala. Önnek nem kell mást tennie, mint megadnia a szükséges adatokat (melyik repülőtérről melyikre szeretne utazni, mikor, hány fővel), és néhány pillanat múlva már kilistázva láthatja a választási lehetőségeket. Az eSky több száz légitársaság kínálatát gyűjti össze, így biztos lehet benne, hogy megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet.

Ha mégsem lenne elégedett a felkínált lehetőséggel, de nem feltétlenül egy bizonyos napon szeretne Párizsba repülni, megnézheti, hogy az előző három és a következő három napon milyen áron foglalhat repülőjegyet Magyarország és Párizs között.

Érdemes letölteni az eSky mobilalkalmazását, amelynek segítségével pofonegyszerűen találhat olcsó párizsi repülőjáratokat akár több hónappal előre vagy éppen last minute ajánlatokat. Ha nem akar lemaradni a legjobb akciókról, feliratkozhat a légitársaságok hírleveleire, így az elsők között értesülhet róla, ha visszautasíthatatlan áron kínálnak párizsi repülőjegyet. Amennyiben jobban megbízik más emberek véleményében, illetve éberségében, csatlakozhat utazással kapcsolatos különféle csoportokhoz a közösségi oldalakon, amelyeket egyre többen használnak ilyen célra is.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Párizsba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Párizsba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Párizsba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Párizsba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Párizsba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Párizsban

Párizsba közlekedő népszerű légitársaságok

Franciaország fővárosa világszerte híres úti cél az utazók körében, emellett az európai kultúra egyik fellegvára, ahol a divat, a művészetek és a szabadság szeretete varázsolja el a látogatót. Szerencsére az olcsó járatok Párizsba napjainkban már elérhető közelségbe hozták a várost, így bárki számára adott a lehetőség, hogy meglátogassa az Eiffel-tornyot vagy egy sétát tegyen a Champs-Élysées fái alatt. Párizs legalább annyira ismert világhírű múzeumairól és építészeti műremekeiről, mint a hangulatos utcáiról és meghitt kávézóiról. A szerelmesek egyik legkedveltebb célpontja, emellett művészek sokaságát vonzza Franciaországba. Párizst mindenkinek látnia kell, így a rendszeres járatok Párizsba hatalmas népszerűségnek örvendenek. Látogassa meg Ön is Franciaország fővárosát és élje át az érzést, amely megannyi műalkotást ihletett már. Tekintse meg a legolcsóbb járatokat Párizsba és élvezze a pihentető kikapcsolódást.

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Párizsban

Találjon hotelt Párizsban