Menü

Róma - Olcsó Repülőjegy

Mutassa meg a szűrőket

Róma

Repülőjegy - Rómá

Repülőjegy Róma városába

Ki ne akarna eljutni Rómába? Aki még nem járt ott, az azért szeretné meglátogatni, aki pedig már volt ott, az azért akar visszatérni. A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, az Európa nagy részét és a Földközi-tenger partvidékét évszázadokon át uraló egykori birodalom központja maga a történelem. Az ókorban épült Colosseum, a Forum Romanum, a Pantheon, a Trevi-kút, a Piazza Navona, a Szent Péter-bazilika és a vatikáni város történelmi épületei csak néhány a megannyi látnivaló közül, amelyekkel Rómában találkozhat. Mivel Róma repülővel könnyen és gyorsan elérhető, Ön is bármikor megcsodálhatja ezeket. Hogy hogyan juthat el a legegyszerűbben Olaszország fővárosába, máris eláruljuk.

Bármelyik nap repülhet Budapestről

A hagyományos légitársaságok közé tartozó Alitalia ugyan kivonult Magyarországról, a fapados légitársaságok bőséges kínálattal látják el a Rómába vágyó kalandorokat. A Wizz Air és a Ryanair naponta indít járatokat Budapest és Róma között, így mindennap több lehetőség közül választhatunk. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 1 óra 45 perc a menetidő az örök városba. Debrecenből közvetlen járatok híján csak átszállással lehet Rómába repülni.

Ciampino vagy Fiumicino – nem mindegy!

Bármelyik lehetőséggel is él, nagyon figyeljen oda, hogy az Ön által kiválasztott repülőgép hova érkezik, illetve honnan indul. Alapvetően két nagy repülőtér szolgálja ki a Rómába tartó gépeket. A legnagyobb a Fiumicino városáról elnevezett, amelynek hivatalos neve hivatalosan Aeroporto Internazionale di Roma–Fiumicino „Leonardo da Vinci” (vagy magyarul Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtér), az IATA-kódja pedig FCO. Olaszország legnagyobb forgalmú repülőterét hivatalosan 1961-ben nyitották meg, a valóságban viszont már az 1960-as római olimpia idején használták. Róma belvárosától mintegy 35 km-re fekszik a Tirrén-tenger partján. Közúton a hatsávos Autostrada A91 autópályán érhető el számos busz és taxi által. A negyedóránként járó Leonardo Express nevű vonatra a repülőtér terminálján lehet felszállni, és 30 perc alatt lehet vele eljutni a Termini pályaudvarra.

A város másik fontos repülőtere a Ciampino (IATA: CIA), amely 12 km-re délkeletre található Róma központjától. A Trenitalia olasz vasúti társaság által üzemeltetett Airlink nevű szolgáltatás egy busszal és vonattal történő kombinált utat jelent a Ciampino és Róma városa között. Egyéb busztársaságokat és taxit is igénybe vehetünk, sőt, akár gyalog is bejuthatunk Rómába, mégpedig a Via Appián. A Római Birodalom egyik legrégebbi és legfontosabb kövezett útja mindössze 750 méterre halad el a Ciampino termináljától.

Ha Rómába utazik, mindig ellenőrizze, hogy a Ciampino és a Fiumicino közül melyikre érkezik, illetve melyikről indul vissza!

Római repjegy – ilyen olcsó?

A római repülőjáratok nemcsak sűrűn indulnak és gyorsan érkeznek meg Budapestről, hanem kifejezetten olcsó repülőjegyek is találhatók rájuk. Online vásárlás során akadhatunk a legolcsóbb repülőjegyeket kínáló ajánlatokra. A mai világban 10 ezer forint alatt egyre kevesebb mindent lehet kapni, ám egy akciós római repülőjegy még beleférhet ekkora összegbe. Ráadásul nemcsak a szezonon kívüli hideg hónapokban, hanem akár a nyári időszakban is.

Persze Olaszország fővárosa a földrajzi fekvéséből adódóan kellemes klímával rendelkezik, így télen sem igazán fenyeget a megfagyás veszélye. Az esetek többségében ennél drágábbak a jegyek, átlagosan 10-20 ezer ft körül alakulnak, de még így is rendkívül kedvező áron lehet lefoglalni egy retúr utat.

Ma már nem feltétlenül igaz az a megállapítás, hogy érdemes minél hamarabb, akár fél évvel utazás előtt megvenni a repülőjegyet, ugyanis az adott járat indulásához közeledve a még el nem adott jegyeket sokszor minden korábbinál olcsóbban kínálják a légitársaságok, csak hogy minél kevesebb üres ülőhely maradjon. Ha tehát valakinek eszébe jut, hogy de jó lenne két hét múlva elugrani Rómába, érdemes ránézni a kínálatra.

Repjegy Róma és Budapest között – hol kezdjem?

Felvetődhet a kérdés, hogy milyen úton-módon lehet a megfelelő kínálatra rábukkanni. Mivel Magyarországról azért olyan nagyon sok társaság nem repül az olasz fővárosba, járható út, ha közvetlenül azok honlapján kezdünk kutakodni.

Egyszerűbb azonban egy online keresőmotor segítségét igénybe venni. Például az eSky-ét! Ebben csak meg kell adnia az indulás helyét és az úti célt, az utazás dátumát és az utasok számát. A kereső néhány másodperc alatt több száz légitársaság aktuális kínálatát veszi számba és hasonlítja össze, amelyeket aztán Ön listázva láthat. A társaságok ajánlatait tetszés szerint sorba rendezheti és szűrheti, hogy rátaláljon az ideális megoldásra. Ha fontos Önnek a legjobb árak könnyű összehasonlítása, válassza ezt a módszert! A foglalás hasonlóan könnyű és gyors folyamat, ráadásul az eSky oldalán maradva ezután a szállás is lefoglalható, biztosítást is köthet, és az autókölcsönzés is megoldható. Ha ezek megvannak, már csak a római napok programját kell kitalálnia, és kezdődhetnek az utazási előkészületek!

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Rómába induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Rómába induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Rómába induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Rómába?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Rómába induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Rómában

Rómába közlekedő népszerű légitársaságok

Róma az örök város, amely az európai kultúra egyik legfontosabb emlékműve is egyben. A Római Birodalom számos emléke megtalálható itt, ahogy a modern olasz életvitellel szinkronban alakítja a város mai arculatát. Olaszország és a mediterrán hangulat turisták millióit vonzzák minden évben, ezért nagyon népszerűek az olcsó járatok Rómába. Tegyen egy sétát a Spanyol-lépcsőhöz, tekintse meg az Angyalvárat és csodálja meg a Vatikán grandiózus hangulatát. Róma egy kifogyhatatlan kehely, amely a szépsége szomjazó utazók szomját oltja. Ízletes finomságok, hamisítatlan olasz hangulat és ezernyi látnivaló, amely mind csak Önre vár. A rendszeresen közlekedő járatok Rómába biztosítják a gyors közlekedést így kiváló alternatíva, ha élményben gazdag úti célt keres. Látogasson el Ön is Olaszország szívébe, mi pedig megmutatjuk a legolcsóbb járatokat Rómába.

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Rómában

Találjon hotelt Rómában