Menü

Olaszország - Olcsó Repülőjegy

Olaszország

 • Nápoly
 • Bari
 • Alghero
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: olasz
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: euró (EUR)

 • Közlekedés Nápolyban

  A legjobb módszer ennek a zsúfolt városnak a felfedezésére, ha gyalogosan indulunk neki, vagy bérlünk egy robogót. Nagyobb távolságok esetén érdemes a tömegközlekedést választani. Ha szeretne feljutni a dombok közé, használja a kábelvasútat!

 • Szieszta egy múzeumban

  A déli pihenő idején nem csak az üzletek zárnak be. A sziesztát számos turisztikai helyszín is tiszteletben tartja, így ha látogatást tervezünk valahova, érdemes előtte ellenőrizni a nyitva tartást. 

 • Ahol megállt az idő

  Látogatásunk során feltétlenül nézzük meg Herculaneum és Pompeii romjait. Herculaneum 13 km-re, Pompeii pedig 25 km-re található Nápoly városközpontjától. Ezt a két ókori várost 79-ben a Vezúv kitörésekor temette maga alá a vulkáni hamu és láva egy szempillantás alatt. 

Mit érdemes megnézni Nápolyban?

Időszámításunk előtt a 8. században a görögök megalapították Partenope városát, amely később a Neapolis nevet kapta. Ez volt az egyik legfontosabb városközpont az ókorban és a bizánci időkben.  Később Nápoly fontos szerepet töltött be az itáliai reneszánsz korában is. A második világháború alatt a város jelentős károkat szenvedett el.

Nápoly dióhéjban tükrözi az európai építészet történetét. A legrégibb régészeti felfedezések, mint a Pompei és Hercunaleum közelében feltárt leletek, egészen az ókorig vezetnek minket vissza. A legértékesebb leleteket, melyeket a két, vulkánkitörés miatt elpusztult város területén találtak, a Nemzeti Régészeti Múzeum gyűjtötte össze. Nápolyban járva érdemes meglátogatni a katakombákat, melyeket az ókori népek hoztak létre, és később az első keresztények is használtak.

A város legérdekesebb középkori épületei közt tartjuk számon a gótikus székesegyházat a mellette álló Reale capella del Tesoro di San Gennaro kápolnával, valamint a Santa Maria del Carmine templomot a Via Mercato végén.  A templom harangtornya 75 méter magas, így a város számos pontjáról látható. A kis szigeten álló Castel dell'Ovo - azaz "Tojás-kastély" - régen a királyi hivatalnokok központjaként, és állami kincstárként funkcionált.

Különleges élményt nyújtanak a reneszánsz korból fennmaradt paloták is. Annak idején bevett szokás volt, hogy a jómódú és befolyásos családok saját palotát építtettek. Ennek köszönhetően csodálhatjuk ma meg például a Palazzo Como vagy Palazzo Gravina gyönyörű épületeit. Ez a tendencia hosszú évszázadokon át folytatódott. A barokk építészet csúcspontjai, mint a Palazzo Salerno vagy a Palazzo Reale királyi paloták, melyeket többször felújítottak, és melyek a mai napig jó állapotban vannak.

Nápoly persze nem csak a műemlékekről szól, köztudomású, hogy a konyhája is mennyei. A helyi alapanyagokból készült egyszerű ételek az egész világon rendkívül népszerűek. Nápoly a pizza szülővárosa, és a legfinomabb mozzarella is innen származik. A La Masardona étteremben a pizzát félbehajtva szolgálják fel. A calzone néven ismert étel így úgy néz ki, mintha egy hatalmas, olajban sült töltött gombóc lenne.  Javasoljuk, hogy próbálja ki a helyi borokat és falatokat a Spuzzule-ben. Ha pedig egy kis édességre vágyik, érdemes megállni a Dolce Idea Gennaro Bottone mellett elhaladva, ahol a legfinomabb csokoládékat és fagylaltokat árulják az egész városban.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Olaszországba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Olaszországba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Olaszországba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Olaszországba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Olaszországba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Olaszországba közlekedő népszerű légitársaságok