Menü

All Risk útlemondási biztosítás

All Risk útlemondási biztosítás

Az utazását tervezi, de közben váratlan események miatt aggódik, amelyek keresztülhúzhatják a számításait? Vagy a repülőjegyét jóval előre veszi meg, és nem biztos benne, hogy az utazása megvalósul? Az All Risk lemondási biztosítás átfogó védelmet nyújt a váratlan helyzetekre, ha az utazását le kellene mondania. Fontos! Ez a biztosítás csak azokra a repülőutakra vonatkozik, amelyekre idén július 1-jén vagy később kerül sor.

Az All Risk biztosítás lehetővé teszi Önnek az utazása lemondását annak lefoglalásától kezdve egészen 24 órával a tervezett indulás előtti időpontig. Ennek köszönhetően nem kell aggódnia, visszaléphet az utazásától és visszakaphatja a megvásárolt jegy árának 90%-át. A biztosítás akkor fedezi a költségeket, ha a lemondás bármilyen dokumentált okból történik, mint például betegség (beleértve a rokonok, családtagok, de még a macska vagy kutya megbetegedését is!), vizsga, állás elvesztése vagy új helyen történő munkába állás.

Milyen esetekre terjed ki az All Risk biztosítás?

Az All Risk útlemondási biztosítással visszakaphatja a repülőjegy árának 90%-át, ha a visszalépés bármilyen dokumentált okból történik. Például:

 • a biztosított, a társbiztosított vagy a hozzátartozóik és háziállataik (például macska vagy kutya) szerencsétlen balesete vagy hirtelen megbetegedése,
 • a biztosított, a társbiztosított vagy a hozzátartozóik igazolt SARS-Cov-2 fertőzése (COVID-19 betegség),
 • krónikus betegségek (pl. cukorbetegség) súlyosbodása,
 • veszélyeztetett terhesség,
 • a biztosított, a társbiztosított vagy a hozzátartozóik halála,
 • a biztosítottnak vagy a társbiztosítottnak véletlenszerű esemény által okozott súlyos anyagi kár, amely miatt otthon kell maradniuk (pl. autólopás, betörés),
 • a biztosított vagy a társbiztosított munkaszerződésének felmondása (kivéve, ha a felmondás a munkavállaló hibájából következik be),
 • a biztosítottnak vagy a társbiztosítottnak új munkáltatónál történő munkába állása az utazás idejére eső napon, azzal a feltétellel, hogy ez a dátum korábban nem volt jelezve,
 • egy vizsgadátum megváltozása,
 • a biztosított vagy a társbiztosított utazáshoz szükséges okmányainak (útlevél, vízum, személyi igazolvány) ellopása, amit a hatóságoknak jelentettek,
 • egyéb dokumentált okok, amelyek lehetetlenné teszik az utazást.

Mit kapok a biztosított utazás lemondása esetén?

Ha az All Risk útlemondási biztosítást legkésőbb 24 órával az utazás tervezett megkezdése előtt igénybe veszi, akkor visszakapja:

 • a repülőjegyek árának 90%-át.

All Risk biztosítás vs. standard útlemondási biztosítás

Ha az eSkynál foglal repülőjegyet, az útlemondási biztosítások két fajtájából választhat. Az All Risk biztosítás csak a repülőjegy foglalásakor köthető, míg a standard útlemondási biztosítás később köthető, legkésőbb 5 nappal a jegyek megvételét követően. Nézze meg, mik a két lehetőség közötti különbségek.

  All Risk biztosítás Standard biztosítás
Lemondás oka Minden dokumentált ok (lásd a példákat) Szigorúan meghatározott esetek
Beletartozik a COVID-19 fertőzés Igen, de csak dokumentálva Igen, de csak akkor, ha kórházba kerül
Biztosításkötési lehetőség Csak a repülőjegy foglalásakor A jegy lefoglalása után (a jegy lefoglalásától számított 5 napig)
Repülőjegy-költségek visszatérítése A repülőjegy-költségek 90%-a (legfeljebb 3500 EUR) Legfeljebb 5000 EUR
Ár A megvásárolt jegyek költségeinek 10%-a A megvásárolt jegyek költségeinek 4%-a
Kinek?

Azoknak ajánlott, akik:

 • aggódnak amiatt, hogy közvetlenül az utazás előtt megbetegednek (beleértve a hozzátartozókat is, pl. gyerekeket),
 • dolgoznak vagy tanulnak, és attól tartanak, hogy a kötelességeik megakadályozzák őket az utazásban,
 • állapotosak vagy krónikus betegségben (pl. cukorbetegség) szenvednek,
 • háziállatuk van (pl. kutya vagy macska),
 • védve szeretnének lenni a váratlan eseményekkel szemben (pl. dokumentumok ellopása, elvesztése),
 • jóval előre megtervezik az útjukat,
 • biztosak akarnak lenni abban, hogy visszatérítést kapnak a felmerülő költségekért,
 • vissza nem téríthető jegyeket vesznek (pl. fapados légitársaságoknál: Ryanair, Wizz Air, easyJet stb.)

Azoknak ajánlott, akik:

 • védve szeretnének lenni a váratlan, súlyos életeseményekkel szemben

Hogyan jelenthetem be az útlemondást?

Azt a helyzetet, amely megakadályozza az utazásban vagy az utazás folytatásában, az esemény bekövetkezésétől számított 3 napon belül be kell jelenteni, hívva a biztosítási igazolásban megadott számot, vagy e-mailt küldve az abban szereplő címre. A folyamat felgyorsítása érdekében kérjük, adja meg a biztosított nevét, illetve az igazolás számát.

Mikor köthetek All Risk biztosítást?

All Risk biztosítás csak idén július 1-jén, illetve később megvalósuló utazáshoz használt repülőjegyek foglalásakor köthető. A biztosítás megvételéhez válassza az All Risk biztosítást a foglalási űrlapon. A biztosítás költsége automatikusan hozzáadódik a foglalás teljes költségéhez, és majd együtt fizeti ki a repülőjegyekkel és a választott szolgáltatásokkal.

Fontos! All Risk útlemondási biztosítás nem köthető az eSkyon történt foglalás után.

Mennyibe kerül az All Risk biztosítás? A biztosítás díja a repülőjegyek értékének 10%-a, tehát olcsón köthető pl. vissza nem téríthető jegyek foglalásakor (Ryanair, Wizz Air, easyJet).

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!