Menü

Visszalépés és a biztosítási szerződés felmondása

Visszalépés és a biztosítási szerződés felmondása

biztosítás megkötése után mindig lehet kérvényezni annak felmondását. Íme néhány előírás, amelyeket szem előtt kell tartani, ha fel szeretnéd bontani a szerződést:

  1. Ha a szerződést több mint 6 hónapos időszakra kötötted, a megkötés napjától számított 30 napon belül jogodban áll azt felmondani. Ha vállalkozóként kötötted a szerződést, a z aláírástól számított 7 nap áll rendelkezésre.
  2. Függetlenül attól az időszaktól, amelyre az szerződés megkötésre került, jogod van visszalépni a szerződéstől a védett időszak megkezdése előtti tetszőleges időpontban.
  3. Egyhónapos felmondási idő betartásával jogodban áll felmondani a szerződést a naptári hónap végétől.
  4. A szerződéstől való elállás és a szerződés felmondása nem ment fel azon időszakért való biztosítási költség megfizetési kötelezettsége alól, amely alatt a Biztosító biztosítást nyújtott.
  5. Ha fel akarod bontani vagy fel akarod mondani a szerződést és visszakapni a befizetett költséget, köteles vagy a biztosító számára továbbítani az eredeti okiratot a szerződés felmondásáról vagy felbontásáról szóló irattal együtt, abban az esetben pedig, ha olyan szerződést érint a felmondási vagy felbontási szándék, amelynek biztosítási időszaka már elkezdődött, köteles vagy igazolást benyújtani arról, hogy a Biztosító felelősségét terhelő időszakban történt-e a szerződés tartalmából adódó védelem.
  6. A szerződés felmondásának időpontja az a nap, amikor a Biztosító kézhez kapja a felmondásról szóló iratot.
  7. A biztosítási időszak eltelte esetén a fel nem használt védelem időszakra a biztosítottnak jár a befizetett összeg visszatérítése.
  8. A szerződés felmondása esetén a visszatérítendő összeg mértékét attól a naptól számítják, amikor a Biztosító kézhez kapja a felmondásról szóló iratot.
  9. A szerződés felbontása vagy az attól való elállás írásos formában, érvénytelenség terhe mellett lehetséges.

 

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!