Menü

Váratlan esetekben történő repülőjegy-visszamondás költségeinek biztosítása

Váratlan esetekben történő repülőjegy-visszamondás költségeinek biztosítása

A repülőjegy-visszamondás költségének biztosítása olyan váratlan esetekben segít, ha meg kell változtatnod terveidet és nincs lehetőséged elutazni.  Ilyen esetben a Biztosító visszafizeti a teljes költséget, amit a jegy vásárlására költöttél.

Figyelem!
A biztosító maximum a biztosítási kötvényen szereplő összegig vállal felelősséget, de az összeg nem haladhatja meg az 5000 EUR-t.

Mit fedez a biztosítás?

A biztosító visszatéríti a biztosított által befizetett összeget, ami a  repülőjegy visszamondása kapcsán merül fel a következő okok valamelyike miatt:

  • A Biztosítottat ért, kórházi ellátást megkövetelő baleset esetén, vagy ha a baleset a Biztosított önálló mozgása jelentősen korlátozottá vált.
  • A Biztosított váratlan, súlyos betegsége azonnali kórházi tartózkodást indokol és az várhatóan olyan időtartamú lesz, amely meghaladja a tervezett utazás időtartamát,
  • A Biztosított családtagjának váratlan, súlyos betegsége azonnali kórházi tartózkodást indokol és az várhatóan olyan időtartamú lesz, amely meghaladja a tervezett utazás időtartamát, Abban az esetben, ha a helyzet megköveteli a Biztosított Magyarország területén vagy állandó lakhelyéül szolgáló más ország területén való tartózkodását,
  • A Biztosított családtagjának váratlan megbetegedése vagy balesete esetén, amely az önálló mozgást vagy az önellátást jelentős mértékben korlátozza (önálló mozgás lehetetlensége kívüllló segítsége nélkül a tervezett utazás időszakában), vagy akkor, ha a Biztosított jelenléte megkövetelt Magyarország területén vagy állandó lakhelyéül szolgáló más ország területén és ezt orvos igazolja.
  • Veszélyeztetett terhesség, terhességgel kapcsolatos komplikációk a Biztosított vagy felesége/partnere esetében, amely legalább egyhetes kórházi tartózkodást igényel a tervezett utazás időpontjában vagy az utazás megkezdése előtti 7 nap során. A Biztosító felelősséget vállal a Biztosított vagy annak felesége/partnere koraszülése esetén, ha a feleség/partner is az utazás résztvevője lett volna. A Biztosító felelőssége abban az esetben merül fel, ha a biztosítási szerződés megkötése pillanatában a Biztosított vagy felesége/partnere a terhesség max. 8. hetében volt és abban az esetben, ha a repülőjegyről való lemondás okát képező esemény a terhesség max. 24. hetének vége előtt történt,
  • A Biztosított vagy családtagja elhunyt,
  • A Biztosított állandó lakhelyén Magyarországon vagy az állandó lakhelyéül szolgáló országban tűzeset, természeti katasztrófa vagy olyan bűntény történt, amely a biztosított személyes jelenlétét megköveteli.
  • Az utazáshoz elengedhetetlenül szükséges iratok (pl. útlevél, személyi igazolvány, vízum) dokumentált ellopása esetén - abban az esetben, ha a lopás az utazás megkezdése előtti max. 14 nappal történt és a tény a megfelelő hatóságokhoz bejelentésre került.
  • A Biztosított járművének ellopása vagy leégése esetén a Biztosított lakhelyén, amely olyan jogi és szervezési tevékenységek szükségességét vonja maga után, hogy a Biztosított állandó lakóhelyén kell, hogy tartózkodjon, ha az eset az utazás megkezdése előtt max. 14 nappal történt.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!