Menü

A hotelben hagyott, illetve elveszett dolgok

A hotelben hagyott, illetve elveszett dolgok

A lengyel szabályozás szerint, a hotel köteles a tulajdonos értesítésétől számított egy évig megőrizni a talált tárgyakat, míg ez az időtartam két év abban az esetben, ha a tulajdonos személye nem azonosítható. A megőrzés hosszával kapcsolatos információkat a szállodai szabályzatban vagy a szállodai tájékoztatóban kell feltüntetni.

Mit tegyünk akkor, ha elveszítettünk valamit?

Amennyiben valamit a hotelben felejtettünk vagy elveszítettünk, az információt a lehető legkorábban tudatni kell a hotel recepcióján. Amennyiben az elhagyott tárgyat a vendég tartózkodása idején megtalálják, a hotel személyzet köteles azt a tulajdonosnak visszaszolgáltatni. Abban az esetben, ha a hotelből való távozást követően vesszük észre, hogy valamit ottfelejtettünk, azonnal értesíteni kell a hotel recepciót. A hotel személyzete nagy valószínűséggel javasolni fogja, hogy elküldi a tárgyat egy megadott címre, amennyiben megtalálják. Amikor bejelentést teszünk az elveszett tárgyról, mindenképp szükséges hogy a lehető legpontosabb leírást adjuk meg annak méretéről, formájáról, illetve egyéb részleteivel kapcsolatban az azonosítás érdekében. Az elveszett tárgy megtalálását követően a hotel recepciójának telefonon fel kell vennie a kapcsolatot a tulajdonossal és tájékoztatnia kell Őt erről. A vendégnek meg kell adnia azt a címet, ahová az elvesztett tárgyat visszaküldhetik számára.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Interested but need more info?
Köszönjük segítségét

Az Öntöl kapott visszajelzés segít nekünk hogy a témák lényegesek maradjanak

Temporarily we could not send your suggestions

Send again Próbálja meg később