Menü

A szállodai szobák színvonala és felszereltsége

A szállodai szobák színvonala és felszereltsége

A szobák felszereltsége nagymértékben a szálloda színvonalától, azaz a csillagok számától függ.

Összeszedtük a leggyakoribb szobatípusokat, de ne feledje, ez nem szabály. Országtól, régiótól és természetesen a szállodától függ a felszereltség, ami különböző lehet és eltérhet a leírt esetektől.

Standard

A hotelszoba standard felszereltsége a következő: ágy, éjjeliszekrény vagy polc minden alvóhelynél, szekrény vagy beépített ruhatár, íróasztal vagy asztal, tükör, fali fogas kabátoknak, olvasólámpa. Ezen kívül a szobában lehet televízió, telefon, rádió, stb.

Az alapvető felszereltséghez tartozik a fürdőszoba is - a hotel színvonalától függő berendezéssel. Elvárhatók benne a fürdőlepedők, minden vendég számára szappan, magasabb színvonalú hotelekben hajszárító, mérleg és piperecikkek.

Családi

A családi szoba (rövidítése: FAM) általában a standard szoba bővített változata.

Ezeknek a szobáknak nagyobb az alapterületük. A felszereltség nem tér el jelentősen a fent leírttól - általában azonban több vendég fogadására alkalmas (Pl. nagyobb szekrény, több szék, nagyobb fürdőszoba)

Apartmanok

Az apartmanok (rövidítése: APT) standard felszereltségű szobák, amelyekben van főzősarok, edények és evőeszközök. Az ilyen típusú szobákban önállóan lehet ételt készíteni. Egyes esetekben akár 2 különálló helyiségből is állhatnak (pl. gyerekeknek).

 

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Interested but need more info?
Köszönjük segítségét

Az Öntöl kapott visszajelzés segít nekünk hogy a témák lényegesek maradjanak

Temporarily we could not send your suggestions

Send again Próbálja meg később