Menü

A foglalások megerősítése a légitársaság által

A foglalások megerősítése a légitársaság által

Egyes fapados légitársaságok, mint például a Ryanair, az utasok személyazonosságának megerősítését vezették be. E légitársaságoknál ez egy szokásos eljárás és csak bizonyos foglalásokra vonatkozik. A cikk további részében megtudhatja, mit takar ez a megerősítési eljárás, milyen lépései vannak, valamint hogy mi szükséges a végrehajtásához (pl. működőképes kamera telefonon vagy laptopon).

Érvényes-e a megerősítést igénylő repülőjegy?

Igen. A foglalás megerősítésének szükségessége nem érvényteleníti repülőjegyét. A jegy érvényes, utazásra feljogosít.

Kötelező a foglalás megerősítése?

Igen, amennyiben e-mailben tájékoztatást kap a foglalás megerősítésének szükségességéről. A megerősítési eljárás végrehajtása nélkül az online utasfelvétel (check-in) nem elérhető, az utasfelvételt kizárólag a repülőtéren, utasonként 55 euró ellenében intézheti. A légitársaság szabályzata és a Szolgáltatási feltételek értelmében az ilyen díj ellen nem tehető panasz.

Hol található a megerősítési eljáráshoz szükséges űrlap?

Az űrlapra mutató hivatkozást a megerősítés szükségességéről tájékoztató e-mailben, vagy közvetlenül a légitársaságtól kapja meg.

Tudnivalók a foglalás megerősítése előtt

Mindenekelőtt tisztában kell lenni azzal, hogy nem minden foglalást kell megerősíteni. E-mailen keresztül kap tájékoztatást a megerősítés szükségességéről.

Amennyiben nem kap ilyen e-mail-üzenetet, a foglalási adatok és az utazás megkezdéséhez szükséges utasfelvétel (check-in) továbbra is online kezelhető, az utazást az eddig megszokott módon kezdheti meg.

Amennyiben azonban a megerősítés szükségességére felhívó e-mail-üzenetet kap, néhány dolgot elő kell készíteni a foglalás gyors megerősítéséhez. Mi szükséges a megerősítéshez?

  • Egy működőképes kamerával rendelkező pl. telefon, táblagép vagy laptop: vagyis az az eszköz, amelyen a megerősítést hajtja végre.
  • Fizetőkártya, az esetlegesen felmerülő kisebb összegű megerősítési díj megfizetésére.
  • A repülőjegy foglalási száma, amely egy tőlünk kapott e-mailben vagy az e-jegyen található.
  • Az utazás során használni kívánt személyazonosító okmány, például személyi igazolvány.
  • Egyéb olyan adatok, amelyeket az eSky foglalási űrlapján adott meg, pl. cím, telefonszám, e-mail-cím stb.

A légitársaság nem feltétlenül kéri be az összes adatot, ennek ellenére a megerősítési folyamat megkezdése előtt legyenek kéznél.

Hogyan hajtható végre a megerősítés a légitársaság honlapján?

  1. Kattintson a tőlünk kapott e-mailben található hivatkozásra, majd adja meg a szükséges adatokat. A adatbevitel megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy a böngészősávban megjelenő cím helyes-e (az URL-címben szerepelnie kell a légitársaság nevének).
  2. A megerősítési űrlap több lépésből állhat, ezért kövesse az oldalon található utasításokat.
  3. A folyamat során a légitársaság kérheti, hogy szkennelje be vagy készítsen fényképet a foglaláshoz használt dokumentumról, valamint készítsen önarcképet. Ezeket a megerősítés során használt eszköz kamerájával készítheti el. Manapság ez egy népszerű megoldás, pl. banki intézmények is használják.

Mielőtt a megerősítési folyamat következő lépésére lépne, mindig győződjön meg a megadott adatok helyességéről. Ez azért lényeges, mert ha hibás adatokat ad meg, vagy nem megfelelő fényképet készít, előfordulhat, hogy az egész folyamatot újra kell kezdenie.

Minden foglalást meg kell erősíteni?

A légitársaság bármelyik foglalás megerősítését kérheti, függetlenül attól, hogy a foglalás az Ön első vagy sokadik foglalása. Azonban nem minden foglaláshoz szükséges megerősítés. E-mailben értesül arról, ha e lépést a légitársaság igényli.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!