Menü

Hogyan készítsünk fel egy gyereket egy repülőútra?

Hogyan készítsünk fel egy gyereket egy repülőútra?

Egy gyermek felkészítése az első repülőútjára kihívást jelent minden szülő számára. Először is sok függ a gyerek életkorától. A néhány éveseket fontos minél hamarabb megismertetni a témával.

Hogyan készítsünk fel egy gyereket egy repülőútra?

Jó ötlet hozzászoktatni a gyermekét az autótól különböző közlekedési eszközökhöz. Ha a mindennapok során nem tömegközlekedéssel utaznak, vigye el a kicsit buszozni, villamosozni vagy vonatozni. Ismertesse meg vele, milyen szabályok uralkodnak a kommunikáció terén. Ugyanilyen fontos, hogy hozzászokjon a sok idegen jelenlétéhez.

Szervezhet egy családi kirándulást a repülőtérre is, így a gyerek megismerheti annak épületét és élőben láthatja a felszálló repülőket. Próbálja meg felkelteni az érdeklődését a repülés iránt. Az idősebb gyerekeknek megmutathatja, hogyan működik a repülők mozgását követő radarrendszer.

Mesélje el gyermekének, hogyan néz ki az egész repülőút. Magyarázza el, mi az az utasfelvétel, hogyan dolgoznak a pilóták és az utaskísérők, milyen belülről a repülő, hol található a csomagtartó. Nézzék meg térképen, milyen útvonalon fognak repülni.

A repülőtéren és a repülőn

Ne hagyja a gyermekét unatkozni. Vezesse körbe a repülőtéren, hogy megfigyelhesse a fel- és leszálló gépeket. Szintén érdemes játékokkal készülni a repülőútra. Nézzen utána, mivel lehet lekötni a gyerekek figyelmét a repülőn.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!