Menü

Hogyan készítsünk fel egy gyereket egy repülőútra?

Hogyan készítsünk fel egy gyereket egy repülőútra?

Egy gyermek felkészítése az első repülőútjára kihívást jelent minden szülő számára. Először is sok függ a gyerek életkorától. A néhány éveseket fontos minél hamarabb megismertetni a témával.

Hogyan készítsünk fel egy gyereket egy repülőútra?

Jó ötlet hozzászoktatni a gyermekét az autótól különböző közlekedési eszközökhöz. Ha a mindennapok során nem tömegközlekedéssel utaznak, vigye el a kicsit buszozni, villamosozni vagy vonatozni. Ismertesse meg vele, milyen szabályok uralkodnak a kommunikáció terén. Ugyanilyen fontos, hogy hozzászokjon a sok idegen jelenlétéhez.

Szervezhet egy családi kirándulást a repülőtérre is, így a gyerek megismerheti annak épületét és élőben láthatja a felszálló repülőket. Próbálja meg felkelteni az érdeklődését a repülés iránt. Az idősebb gyerekeknek megmutathatja, hogyan működik a repülők mozgását követő radarrendszer.

Mesélje el gyermekének, hogyan néz ki az egész repülőút. Magyarázza el, mi az az utasfelvétel, hogyan dolgoznak a pilóták és az utaskísérők, milyen belülről a repülő, hol található a csomagtartó. Nézzék meg térképen, milyen útvonalon fognak repülni.

A repülőtéren és a repülőn

Ne hagyja a gyermekét unatkozni. Vezesse körbe a repülőtéren, hogy megfigyelhesse a fel- és leszálló gépeket. Szintén érdemes játékokkal készülni a repülőútra. Nézzen utána, mivel lehet lekötni a gyerekek figyelmét a repülőn.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Interested but need more info?
Köszönjük segítségét

Az Öntöl kapott visszajelzés segít nekünk hogy a témák lényegesek maradjanak

Temporarily we could not send your suggestions

Send again Próbálja meg később