Menü

Hogyan szórakoztassunk egy gyereket a repülőn? Jókedv és játékok

Hogyan szórakoztassunk egy gyereket a repülőn? Jókedv és játékok

A gyerekkel együtt repülés nagy kihívást jelenthet a szülőknek. A gyerek korától függetlenül jó ötlet előkészülni néhány játékkal vagy játékötlettel, hogy lekössük őt a repülés alatt. Ne feledje azonban, hogy a gyerekek azt szeretik a legjobban, ha a szülőkkel együtt szórakozhatnak.

Hogyan szórakoztassunk egy gyereket a repülőn?

A játékok kiválasztása függ a gyerek korától, illetve attól, hogy mit szeret jobban csinálni. Emellett a repülés hosszát és időpontját is érdemes figyelembe venni. A legjobb az éjszakai repülés, mert ilyenkor ön és a gyerek is átaludhatja az út nagy részét. Ha ez nem lehetséges, készüljön fel az útra. A repülés csodálatos élmény lehet a gyermeke számára. Ne felejtse magával vinni a gyerek kedvenc rágcsálnivalóját. A légitársaság ajánlatában megnézheti azt is, hogy milyen menüt szolgálnak fel a gyerekeknek a fedélzeten.

Kedvenc játékok

Egy csecsemőnek a kedvenc pelenkája és az ön társasága is elég lesz. Magával vihet egy csörgőt is vagy egy gyöngyökből készölt nyakláncot, amely szintén a baba játéka.

Néhány hónapos gyermekének vihet lapozót vagy leporellókönyvet, amelynek minden oldala meglepetéseket tartogat számára.

A többéves, energiával teli gyerekeknek a legjobb megoldás több különböző játékkal készülni. Ezek lehetnek:

  • konzoljáték vagy tablet a kedvenc meséjével (vigyen magával fülhallgatót és USB-kábelt, mivel sok repülőn lehetőség van a készülék csatlakoztatására),
  • a kedvenc játékállata,
  • rajztömb ceruzákkal – kérje meg a gyermekét, hogy rajzolja le, milyennek látja a helyet, ahol repülnek, a repülőt, a kapitányt stb.; bátorítsa a kicsit, hogy rajzokkal dokumentálja az utat,
  • egy új játék, amelyet a gyerek még nem ismer,
  • kézbábok, amelyek segítségével elmagyarázhatja a gyermekének, hogy mi történik és mi vár még önökre az út során.

Jókedv és játékok

A gyerekek hamar ráunhatnak a dolgokra, a sok játékszer pedig zavaró is lehet. Ezért jó ötlet készülni néhány olyan játékkal, amelyhez nem kellenek játékszerek:

  • találják ki, hogy milyen állatra, épületre, szörnyre stb. hasonlítanak a felhők,
  • szójátékok, például szavak olyan kezdőbetűvel, amelyre az előző szó végződött, vagy szavak egy speciális betűvel, szavak egy meghatározott témában stb.,
  • használja a képzeletét: mit csinálna a felhőkben, egy lakatlan szigeten, kalózként stb.,
  • kő-papír-olló: egy klasszikus, vég nélkül játszható játék.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Interested but need more info?
Köszönjük segítségét

Az Öntöl kapott visszajelzés segít nekünk hogy a témák lényegesek maradjanak

Temporarily we could not send your suggestions

Send again Próbálja meg később