Menü

Hogyan szórakoztassunk egy gyereket a repülőn? Jókedv és játékok

Hogyan szórakoztassunk egy gyereket a repülőn? Jókedv és játékok

A gyerekkel együtt repülés nagy kihívást jelenthet a szülőknek. A gyerek korától függetlenül jó ötlet előkészülni néhány játékkal vagy játékötlettel, hogy lekössük őt a repülés alatt. Ne feledje azonban, hogy a gyerekek azt szeretik a legjobban, ha a szülőkkel együtt szórakozhatnak.

Hogyan szórakoztassunk egy gyereket a repülőn?

A játékok kiválasztása függ a gyerek korától, illetve attól, hogy mit szeret jobban csinálni. Emellett a repülés hosszát és időpontját is érdemes figyelembe venni. A legjobb az éjszakai repülés, mert ilyenkor ön és a gyerek is átaludhatja az út nagy részét. Ha ez nem lehetséges, készüljön fel az útra. A repülés csodálatos élmény lehet a gyermeke számára. Ne felejtse magával vinni a gyerek kedvenc rágcsálnivalóját. A légitársaság ajánlatában megnézheti azt is, hogy milyen menüt szolgálnak fel a gyerekeknek a fedélzeten.

Kedvenc játékok

Egy csecsemőnek a kedvenc pelenkája és az ön társasága is elég lesz. Magával vihet egy csörgőt is vagy egy gyöngyökből készölt nyakláncot, amely szintén a baba játéka.

Néhány hónapos gyermekének vihet lapozót vagy leporellókönyvet, amelynek minden oldala meglepetéseket tartogat számára.

A többéves, energiával teli gyerekeknek a legjobb megoldás több különböző játékkal készülni. Ezek lehetnek:

  • konzoljáték vagy tablet a kedvenc meséjével (vigyen magával fülhallgatót és USB-kábelt, mivel sok repülőn lehetőség van a készülék csatlakoztatására),
  • a kedvenc játékállata,
  • rajztömb ceruzákkal – kérje meg a gyermekét, hogy rajzolja le, milyennek látja a helyet, ahol repülnek, a repülőt, a kapitányt stb.; bátorítsa a kicsit, hogy rajzokkal dokumentálja az utat,
  • egy új játék, amelyet a gyerek még nem ismer,
  • kézbábok, amelyek segítségével elmagyarázhatja a gyermekének, hogy mi történik és mi vár még önökre az út során.

Jókedv és játékok

A gyerekek hamar ráunhatnak a dolgokra, a sok játékszer pedig zavaró is lehet. Ezért jó ötlet készülni néhány olyan játékkal, amelyhez nem kellenek játékszerek:

  • találják ki, hogy milyen állatra, épületre, szörnyre stb. hasonlítanak a felhők,
  • szójátékok, például szavak olyan kezdőbetűvel, amelyre az előző szó végződött, vagy szavak egy speciális betűvel, szavak egy meghatározott témában stb.,
  • használja a képzeletét: mit csinálna a felhőkben, egy lakatlan szigeten, kalózként stb.,
  • kő-papír-olló: egy klasszikus, vég nélkül játszható játék.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!