Menü

A foglalása törlése – a repülőjegye visszatérítése

A foglalása törlése – a repülőjegye visszatérítése

Fapados légitársaságok

A legtöbb fapados légitársaság vissza nem térítendő jegyeket árul olcsó járatokra. Néhány jól körülhatárolható helyzettől eltekintve, amelyek a legtöbb esetben az utas halálára vagy az utashoz közeli személy halálának kellemetlen körülményeire korlátozódnak, a fapados légitársaságok nem térítik meg az eladott jegyek árát.

Az utas vagy az egyenes ági rokona halála esetén a jegyértékesítőnek át kell adni a halotti anyakönyvi kivonatot a költségtérítés mérlegeléséhez.

Az utas halála esetén, amikor az utas kifizette a jegyet, az esetleges visszatérítés öröklési üggyé válik, és csak bírósági ítélet vagy megegyezés után fizethető ki.

Ha az utas a repülés előtt kéri a jegy-visszatérítést, az adók és repülőtéri illetékek visszatérítését is tartalmazza, mivel ezeket az adókat és illetékeket nem a légitársaság fizeti. A fapados légitársaságok azonban a legtöbb esetben nem térítik vissza ezeket az összegeket, mivel az adó- és illeték-visszatérítési kérelem elbírálásáért rendszerint adminisztrációs díjat számítanak fel, amely megegyezik az adók és illetékek értékével.

Betegség miatt kaphat visszatérítést a jegye után?

A fapados légitársaságok csak meghatározott esetekben biztosítják a repülőjegyek visszatérítését, de ha Ön betegség miatt utazásképtelenséget jelent feléjük, az Ön esetét egyedileg kell mérlegelni. Még akkor is, ha a Szerződési Feltételek nem írnak elő költségtérítést egy adott helyzetben, érdemes ellenőrizni, hogy a fuvarozó esetleg megpróbálja-e az utas igényeit kielégíteni.

Költségtérítés igénylésekor konkrét dokumentumokat kell bemutatnia, amelyek igazolják, hogy nem tud utazni. Amikor ezek az adatok megérkeznek az eSky irodájához, akkor munkatársaink felveszik a kapcsolatot a légitársasággal.

Menetrend szerinti járatok

A menetrend szerinti járatokra vásárolt jegyek Általános Szerződési Feltételei szigorúan meghatározzák azokat a helyzeteket, amikor le lehet mondani a helyéről, és hogy milyen költségtérítést kell ilyen esetekben fizetni.

A legtöbb – de nem minden – légitársaságnál, még ha az Általános Szerződési Feltételek nem is írják elő a járat viteldíjának visszatérítését, akkor is megpróbálhatja behajtani az adókat és illetékeket. Ez általában csak akkor lehetséges, ha egyáltalán nem használja ki az összes járatot. Ha kapcsolódó járatainak csak egy részét is használja, az adók és repülőtéri díjak fel nem használt részének visszatérítése nehéz lehet, ha nem lehetetlen.

Fontos!

  • A repülőtéri díjak és adók zökkenőmentes visszafizetése érdekében, ha nem tud felszállni a járatra, azt be kell jelentenie a menetrend szerinti indulás előtt.
  • A repülőtéri díjak és adók visszatérítésén kívül egyes légitársaságok a viteldíj teljes vagy részleges visszatérítését is biztosítják.
  • A járatra való felszállás képtelenségét a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül lehet bejelenteni.
  • Egyes légitársaságoknál lehetőség van a jegy visszatérítésére a kiállítása napján.Ehhez a művelethez fel kell venni a kapcsolatot tanácsadóinkkal.A menetjegy kiadását követő másnaptól a menetrend szerinti járatokra csak a viteldíj feltételeiben meghatározott esetekben lehet jegyet visszaváltani.
  • Egyes viteldíjak meghatározott útvonalakon a vízum megtagadása esetén teljes visszatérítést biztosítanak.Ha szeretné megtudni, hogy egy Önt érdeklő jegy kínál-e ilyen visszatérítést, használja a kapcsolatfelvételi űrlapot.

Ne feledje, hogy a járatra való felszállás képtelensége miatti visszatérítési kérelmeket egyedi alapon vizsgálják, és a légitársaságok megtagadhatják a viteldíj visszatérítését.

Ne feledje!

A legjobb módja annak, hogy ilyen esetekben megvédje magát a pénzvesztéstől, ha egyénileg köt megfelelő biztosítást. Az utazás lemondásával kapcsolatos költségbiztosítást weboldalunk „Biztosítás” menüpontjában lehet megkötni.

Az ilyen biztosítást a jegy kiállításától, a szállásfoglalástól és a költségek egy részének vagy egészének kifizetésétől számított 5 napon belül meg kell kötni, de legkésőbb a jegyen az utazás kezdeteként feltüntetett időpont előtt 1 nappal és legkésőbb 1 nappal a szállodában való tartózkodás tervezett kezdete előtt. A költségeket 5000 euróig térítik meg.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!