Menü

Roaming díjak külföldön. Mit kell tudni az árakról?

Roaming díjak külföldön. Mit kell tudni az árakról?

2017 júniusában a roaming díjak eltávolításra kerültek az Európai Unió területén. Úgy tűnhet, ezt követően nem jár többletköltséggel a telefonhívás, üzenetküldés, illetve az internetes adatletöltés. Az EU jogszabálya azonban kivételeket engedélyez a szabályozás alól, amelyet a mobilszolgáltatók előszeretettel alkalmaznak.

Mikor és mennyit kell fizetnünk a roaming használatáért az Európai Unióban?

Az EU új szabályozása értelmében nem okozhat számunkra többletköltséget mobiltelefonunk használata az EU területén. A valóságban azonban egyes mobilszolgáltatók többletköltséget számolnak fel ügyfeleiknek a telefonhívások, az üzenetküldések, valamint az internetes adatletöltés során. Ez azonban csak kivételes esetekre vonatkozik, melyeket az EU jogszabálya lehetővé tesz.

Mindenkinek fizetnie kell a roaming használatáért az Európai Unióban?

Szerencsére a további roaming díjak nem minden ügyfelet érintenek. Egyes mobilszolgáltatók olyan díjakat vezettek be, melyeket csak akkor számítanak fel, amennyiben a telefont az elmúlt 30 napban gyakrabban használták külföldön. A legjobb, ha utazása előtt ellenőrzi mobilszolgáltatása feltételeit és megbizonyosodik arról, hogy mely szolgáltatásokért számolnak fel további díjakat.

Milyen romaning díjak vonatkoznak az Európai Unión kívüli területekre?

A fent említett változások a telefonhívások, üzenetküldés valamint internethasználat díjának kiszámítása során nem vonatkoznak az Európai Unió területén kívüli országokra. Utazása előtt hasznos lehet megtekintenie, hogy a meglátogatni kívánt országra milyen roaming díjszabások vonatkoznak. Ügyeljen arra, hogy a díjak magasabbak lehetnek az EU területén belül felszámított roaming díjaknál.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!