Menü

Élelmiszerek a repülőn kézipoggyászban

Élelmiszerek a repülőn kézipoggyászban

Élelmiszerek a kézipoggyászban - mi szállítható?

Élelmiszer szállítása kézipoggyászban és feladott poggyászban - általános feltételek

repülőútra sokszor szeretnénk ennivalót vinni magunkkal arra az esetre, ha ránk törne az éhség. Azonban ilyen esetben rögtön felmerül a kérdés: a szigorú szállítási feltételekre gondolva vajon szabad-e a kézipoggyászba ennivalót tenni?

A válasz erre a kérdésre kedvező az utasokra nézve: egyik légitársaság szabályzata sem tiltja az élelmiszerek szállítását a kézipoggyászban. Az utasok számára hasznos lehet az az információ is, hogy élelmiszer szállítható mind a kézipoggyászban, mind a feladott csomagban. Feladott csomagban gyakorlatilag mindent szállíthatunk, természetesen a biztonsági előírások valamint a mérettel kapcsolatos szabályozások figyelembe vételével. Élelmiszerek a kézipoggyászban - korlátozások

Élelmiszerek a kézipoggyászban és a vámszabályok

A vámszabályok főleg azon élelmiszerek szállításával kapcsolatosak, amelyek az Európai Unión kívülről kerülnének az EU-ba való behozatalra. Ilyen utazások során tilos kézipoggyászban húst, tejterméket, egyéb állati eredetű terméket, valamint zöldséget és gyümölcsöt szállítani.

Ezen kívül utazás előtt célszerű megismerkedni a célország vámszabályaival és azon tranzitországok előírásaival, amelyeket a repülő érint. Előfordulhat, hogy ezek valamelyikébe bizonyos, főként friss élelmiszerek behozatala tilos. Az időben történő információszerzés megelőzi a csomaggal való gondokat a repülőtéren.

Kézipoggyászban szállítható élelmiszertípusok

A légitársaságok nagy részében kézipoggyászban szállítható élelmiszer korlátozások nélkül. A feltétel, hogy annak eredeti csomagolásában kell lennie és a minőségmegőrzési időnek láthatónak kell lennie.

Különös figyelmet érdemelnek a gyorsan romló termékek, mert egyes légitársaságok megtilthatják azok felvitelét a fedélzetre. Ezért a biztonság kedvéért ellenőrízd, hogy a légitársaságod szabályai milyenek, főleg hosszabb utak előtt.

Indulás előtt nem szabad elfeledkezni arról sem, hogyan szállíthatók az italok, folyékony és félig folyékony termékek, amelyek kifolyhatnak. A kézipoggyászban összesen 1 liter folyadék szállítható, szétosztva max. 100 ml űrtartalmú kis tartályokra. Ezeket az előírásokat a biztonsági óvintézkedések határozzák meg.

Lejjebb találod azt a listát, amely az EU területére történő néhány termék szállításáról szól.

A termék típusa

Kézipoggyász

Feladott poggyász

Házi sütemények

IGEN

IGEN

Cukorka, keksz, chips, csokoládés szelet

IGEN

IGEN

Az utazás idejére szükséges bébiétel

IGEN*

IGEN

Kolbász, felvágott, húskonzerv

IGEN

IGEN

Leveskocka

IGEN

IGEN

Méz

IGEN**

IGEN

Gyümölcs, zöldség, friss zöldfűszer

IGEN

IGEN

Dobozos vagy üveges ételek, pl. levesek, szószok, kocsonyák, méz, csokoládé

IGEN**

IGEN

Folyékony keleti fűszerek

IGEN**

IGEN

Szószok, levesek, desszertek - por alakban

IGEN

IGEN

Kemény, parmezán típusú sajtok

IGEN

IGEN

Befőttesüvegben található lekvárok, kompótok, befőttek, stb.

IGEN**

IGEN

Befőttes üvegben szállított szárított gomba

IGEN

IGEN

Szilárd halmazállapotú ételek, pl. szendvicsek, keksz, sajt, gabonaszelet, diófélék

IGEN

IGEN

* Bébiétel: gyümölcslé, víz, tej - korlátlan mennyiségben szállítható a kézipoggyászban Ezeket a termékeket a biztonsági ellenőrzéskor jelenteni kell.

** A folyadékok max. 100 ml űrtartalmú üvegekben szállíthatók.

 

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!