Mennyi kolbászt lehet vinni a repülőn?

Mennyi kolbászt lehet vinni a repülőn?

A válasz arra a kérdésre, hogy a kolbász a kézi poggyászban nem kelti-e fel az adóellenőrök érdeklődését, a látszat ellenére nem egyszerű. Minden a szállítandó mennyiségtől és az úti céltól függ.

Kézipoggyászban szállítható kolbász?

Az, hogy az Európai Unión és a Schengeni övezeten belül mennyi kolbászt szállíthatunk, nincs meghatározva semmilyen törvényben. Amíg csak 1-2 kg kolbászról van szó, ez senkit nem fog érdekelni. A gond akkor jöhet, ha pl. 10 kg-t akarunk szállítani. A „saját használatra” egyezmény kerül megkérdőjelezésre. Az adott adóellenőrtől függ, hogy mekkora mennyiséget tekint már kereskedelmi használatnak. Ez mind a kézipoggyászt, mind pedig a feladott poggyászt érinti.

A másik dolog a csomagolás. Amennyiben egy jó erős falusi kolbászt viszünk fel a repülőre, annak az illata zavarhat más utasokat. Fontos, hogy papíron kívül olyan fóliába is belehelyezzük, amely nem engedi át a szagokat. A legjobb a hermetikus csomagolás vagy a műanyag tároló.

Amennyiben a Schengen-zónán kívülre utazunk, nem vihetünk magunkkal. Az érvényben lévő jogszabályok azt mondják, hogy az olyan termékek, amelyek állati eredetűek, pl. a kolbász vagy egyéb hasonló termékek, nem szállíthatóak a zónán kívülre. A szabályok betartása természetesen attól az országtól is függ, ahol ellenőriznek, és attól a vámostól is, aki ellenőriz.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Segítsen bővíteni a választható témák listáját
Törlés
Köszönjük segítségét

Az Öntöl kapott visszajelzés segít nekünk hogy a témák lényegesek maradjanak

Temporarily we could not send your suggestions

Send again Próbálja meg később