Menü

Mennyi kolbászt lehet vinni a repülőn?

Mennyi kolbászt lehet vinni a repülőn?

A válasz arra a kérdésre, hogy a kolbász a kézi poggyászban nem kelti-e fel az adóellenőrök érdeklődését, a látszat ellenére nem egyszerű. Minden a szállítandó mennyiségtől és az úti céltól függ.

Kézipoggyászban szállítható kolbász?

Az, hogy az Európai Unión és a Schengeni övezeten belül mennyi kolbászt szállíthatunk, nincs meghatározva semmilyen törvényben. Amíg csak 1-2 kg kolbászról van szó, ez senkit nem fog érdekelni. A gond akkor jöhet, ha pl. 10 kg-t akarunk szállítani. A „saját használatra” egyezmény kerül megkérdőjelezésre. Az adott adóellenőrtől függ, hogy mekkora mennyiséget tekint már kereskedelmi használatnak. Ez mind a kézipoggyászt, mind pedig a feladott poggyászt érinti.

A másik dolog a csomagolás. Amennyiben egy jó erős falusi kolbászt viszünk fel a repülőre, annak az illata zavarhat más utasokat. Fontos, hogy papíron kívül olyan fóliába is belehelyezzük, amely nem engedi át a szagokat. A legjobb a hermetikus csomagolás vagy a műanyag tároló.

Amennyiben a Schengen-zónán kívülre utazunk, nem vihetünk magunkkal. Az érvényben lévő jogszabályok azt mondják, hogy az olyan termékek, amelyek állati eredetűek, pl. a kolbász vagy egyéb hasonló termékek, nem szállíthatóak a zónán kívülre. A szabályok betartása természetesen attól az országtól is függ, ahol ellenőriznek, és attól a vámostól is, aki ellenőriz.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Interested but need more info?
Köszönjük segítségét

Az Öntöl kapott visszajelzés segít nekünk hogy a témák lényegesek maradjanak

Temporarily we could not send your suggestions

Send again Próbálja meg később