Menü

Poggyász, babakocsi és gyerekülés a repülőn

Poggyász, babakocsi és gyerekülés a repülőn

Azoknak, akikkel 2 éven aluli gyerekük utazik a szülők ölében a repülőn, a jegy az eredeti jegy 0-20%-ába kerül. Csomagot nem vihetnek fel, vagy a limit alacsonyabb, mint normál esetben.

A 12. életévüket nem betöltött gyerekek jegyének ára (légitársaságtól függően) akár 50-70%-kal is kevesebb lehet, poggyászukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint a felnőttekéire, egyes esetekben kicsit kisebb a limit.

Normál esetben azonban minden fiatal utas számára ingyenesen szállíthatjuk a babakocsit. A legtöbb esetben a babakocsit a repülő aljában lévő tárolókban helyezik el. Közvetlenül azelőtt, hogy beszállnánk a repülőbe, egy reptéri dolgozó fogja átvenni a babakocsit és a tárolóba helyezni. A repülőre a gyereket a kezünkben kell felvinni. A leszállás után közvetlenül megkapjuk a babakocsit annak érdekében, hogy a kisgyerekkel zökkenőmentes legyen a reptéri közlekedés.

A szülők ölében történő repülés

A légitársaságok a 2 évnél fiatalabb gyerekek közlekedésére két lehetőséget biztosít: vagy külön ülésen autós ülésben (általában a 6. hónaptól) vagy a szülő, gondozó ölében. Ez az opció sokkal olcsóbb (általában az felnőtt jegy árának 10-20%-a), egyes légitársaságoknál ingyenes. 

Ez azonban azzal jár, hogy a poggyászfeladás limitje csökken, a gyereknek külön nem jár bármiféle feladott csomag. Gyakran csomag helyett a gyereknek vihetünk föl autósülést vagy mózeskosarat. 

Minden repülőgép különleges hámmal van felszerelve kisbabák számára. Ez a biztonsági öv szerepét tölti be. Ugyanúgy minden alkalommal be kell kötni, amikor az utasok számára felvillan a figyelmünket erre felhívó fény.

Autósülésben való utazás repülőgépen

Általában a gyerekeknek szabad autósülésben utazniuk, sőt abban is kellene, mivel ugyanúgy mint az autóban, a standard biztonsági övek nem biztosítanak ugyanolyan biztonságot az apróságok számára, mint egy nekik megalkotott ülés.

Hogyha az autósülés mellett döntünk, akkor meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az autósülést repülésre is tervezték. Az ülésen vagy annak csomagolásán speciális jelzés kellene, hogy ezt jelezze. Amennyiben nem sikerül beszerelni az ülést (mert pl. túl széles), akkor lehetőség van arra, hogy az alul lévő csomagtérbe elhelyezzék további díj felszámítása ellenében.

Egyes légitársaságok csak egy adott korig engedélyezik a gyerekek autósülésben való szállítását, pl. 3 éves korig.

 

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!