Menü

Poggyász: méret- és súlykorlátozások - Ryanair

Ryanair

Poggyász: méret- és súlykorlátozások - Ryanair

Hány kézipoggyászt vihet magával, ha a Ryanair járataival utazik? Az utazópoggyásznak meg kell felelnie azoknak a méret- és súlykorlátozásoknak melyeket a légitársaság meghatározott. Mindazonáltal lehetősége van egy további, kisméretű poggyászt is a fedélzetre vinni, melynél nincsenek súlykorlátozások.

A Ryanair járatain a feladott poggyászt nem tartalmazza a jegyár. Azonban lehetősége van azt az eSky oldalán megvásárolni. A feladni kívánt poggyász díja attól függ, hogy hová szeretne utazni.

Ryanair – kézipoggyász korlátozások

A Ryanair 2018. november 1-től új poggyász szabályzatot vezetett be. Az utasok ettől kezdve csupán egyetlen, kisméretű poggyászt vihetnek fel a fedélzetre, melynek maximális mérete 40 x 20 x 25 cm lehet. Kizárólag azok az utasok vihetnek fel egy nagyobb kézipoggyászt, akik elsőbbségi beszállást vásároltak (melynek maximális mérete 55 x 40 x 20 cm, súlya pedig 10 kg lehet), tehát azok, akik fizettek az elsőbbségi felszállásért, két csomagot vihetnek fel a fedélzetre – egy normál kézipoggyászt és egy kisméretű kézipoggyászt.

ingyenes poggyász

max. méret

max. súly

díj

NEM – kézipoggyász

55 x 40 x 20 cm

10 kg

29 PLN-től

IGEN – kis poggyász

40 x 20 x 25 cm

nincs korlátozás

-

*Ez az opció kizárólag azoknak az utasoknak elérhető, akik elsőbbségi felszállást vásároltak.

** A kis poggyásznak be kell férnie az ülés alá – ellenkező esetben további díj (120 PLN) kerülhet felszámításra. Emellett azoknak az utasoknak, akik nem vásároltak elsőbbségi felszállást, de egy második csomaggal érkeznek a kapuhoz, extra díj kerül felszámolásra.

Kizárólag kabinpoggyásszal utazik? Ellenőrizze, hogy mit vihet fel és mit nem, a fedélzetre!

Kérjük, vegye figyelembe! A méretkorlátozások érvényesek bármely kiálló részre, úgymint fogantyú, zsebek, kerekek, stb.

A csecsemők 2 éves korig nem jogosultak ingyenes poggyászra, mindazonáltal a szülök, a fedélzetre vihetnek egy babafelszerelést 5 kg súlyhatárig.

Ryanair – feladott poggyász korlátozások

poggyász típusa

max. méret

max. súly

darabszám

kisméretű feladott poggyász

55 x 40 x 20 cm

10 kg

1

normál feladott poggyász

81 x 119 x 119 cm

20 kg

2

 

Díj poggyászonként

Online vásárolva*

38 – 225 PLN

Reptéren vásárolva*

43 – 270 PLN

Túlméretes poggyász díja**

45 PLN / kg

*A feladott poggyász díja az utazás időpontjától és célállomásától függően változhat. A táblázat a lehetséges díjak paramétereit mutatja – a minimálistól a maximális díjig egy darab feladott poggyász esetén.

**A túlméretes poggyász díja kizárólag a repülőtéren kerülhet kifizetésre.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!