Menü

Poggyász: méret- és súlykorlátozások

Poggyász: méret- és súlykorlátozások

Kiválasztotta az úti célt és lefoglalta a repülőjegyeket…, de mi a helyzet a poggyásszal? Mielőtt bepakolna a bőröndjébe vagy táskájába, érdemes megnéznie, hogy megfelel-e a méret- és súlybeli korlátozásoknak. Mi a maximális mérete a feladott poggyásznak? Milyen nehéz lehet a kézi poggyász? A légitársaságok a saját szabályzatukat alkalmazzák a poggyászok engedélyezett méretére, súlyára és darabszámára vonatkozóan, így indulás előtt mindig ellenőriznie kell, milyen poggyász engedélyezett. Egyébként többe kerülhet, mint számított rá.

A kézi poggyász méretei

A kézi poggyász megengedett mérete eltérhet az egyes légitársaságoknál. Például a Ryanairnél majdnem ugyanazok a korlátok vonatkoznak a poggyászméretre, mint a Wizz Airnél, de azért van néhány centiméter különbség. Semmiségnek tűnhet, de problémát okozhat az utasfelvevő pultnál – ha a kézi poggyásza túllépi a határokat, a raktérbe fog kerülni, önnek pedig pótdíjat kell fizetnie a csomag túl nagy mérete miatt.

Általánosságban elmondható, hogy a kézi poggyászát el kell tudnia helyezni az ön előtti ülés alatt vagy a fejek fölötti tárolórekeszekben. Minden légitársaság saját szabályzatot alkalmaz a kézi poggyász méretére és súlyára vonatkozóan. Azt se feledje, hogy a kézi poggyász méreteibe beleszámítanak a kiálló részek is, mint a fogantyú, zsebek, kerekek stb. A kézi poggyásza általában nem lehet több 8-10 kilósnál.

A feladott poggyász méretei

Ha nincs megelégedve a kézi poggyász megengedett méreteivel, fizethet feladott poggyászért. Ennek méretének és súlyának meg kell felelnie a légitársaság előírásainak, de nem kevésbé fontos a megengedett poggyász mennyisége sem. A raktérben szállítható csomagjai száma attól függ, milyen osztályon utazik. A végösszeget számos tényező határozza meg, mint például a csomagok száma, a súlyuk, a járata dátuma (főszezonban magasabb lehet az ár), illetve az útvonal.

Látogasson el honlapunkra, hogy megnézze a különböző légitársaságoknál a kézi és feladott poggyász méretére és súlyára vonatkozó korlátozásokat.

Milyen táskát érdemes venni?

Ha az utazásra legmegfelelőbb bőröndöt akarja beszerezni, több tényezőt is figyelembe kell vennie. Először is nézze meg, hogy a légitársaságánál milyen szabályzat vonatkozik a poggyászok méretére és súlyára. Azt is gondolja át, milyen gyakran fog repülni. Az alkalmi utazók választhatnak valamivel olcsóbb táskákat, de akik havonta többször repülnek, azoknak érdemes inkább egy jobb minőségű, strapabíróbb bőröndöt venniük.

Bőröndök széles választéka található a piacon – a kemény oldalútól a puha oldalúig (győződjön meg róla, hogy a bőröndje rendelkezik zárszerkezettel és kerekekkel). Melyik lehet a legjobb? Ha fedélzeti táskát keres, akkor puhább, hátizsákszerű bőröndöt válasszon – azt könnyebben be lehet nyomni a fejek fölötti tárolókba. A puhább válltáskák vagy hátizsákok még könnyebben összenyomhatók. Jó választás lehet egy félkemény bőrönd is, amely nagyobb védelmet biztosít a holmijának. Ezek viszont kicsit nehezebbek, ami hátrány lehet, amikor minden gramm számít.

Ha feladott poggyásszal utazik, inkább kemény falú bőröndöt válasszon, mivel az egyértelműen kevésbé törékeny (ne feledje, hogy a poggyászrakodók a repülőtereken durván dobálják a csomagokat). A legjobb választás egy polikarbonátból készült, kemény oldalú műanyagbőrönd lehet, a sarkainál megerősítve, amely így extra védelmet nyújt. És ne felejtse el az értéktárgyait zárva tartani egy TSA-zárral vagy lakattal védve a bőröndjét.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Tartalmazza ez a cikk az Ön által keresett információkat? Igen | Nem
Véleményem szerint ez az írás:
Köszönjük a véleményét!