Menü

Keressen repülőjáratok Szczecinbe

Mutassa meg a szűrőket

Szczecin

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • Papagáj a vállon

  Szeretne kalózzá válni? Térjen be a Wyzwolenia utca 44. alatt található Papugarniába (Papagájlak). A színpompás madarak itt nincsenek kalitkába zárva, szabadon repülhetnek, ráülnek az emberek vállára, és kézből lehet őket etetni.

 • Pihenjen kicsit

  Szczecintől 10 km-re délre, a Wzgórza Bukowén (Stranddombok) fekszik a Beech Woods tájpark. Tökéletes hely egy sétára vagy piknikezésre a Jezioro Szmaragdowénél (Smaragd-tó).

 • Strand városi kilátással

  Nyáron a Grodzka-szigeten városi strand üzemel, ahonnan megcsodálhatja a rakpartot (Wały Chrobrego). Itt ingyenesen használható függőágyak, napozóágyak, párnák, labdák és homokozós játékok várják.

Látnivalók Szczecinben

Túra a földalatti bunkerben, klasszikus autók és a legfinomabb szendvicsek helyben sütött kenyérrel – Szczecin minden szeglete meglepetést tartogat önnek.

A 13. században városi jogokat kapó Szczecin Lengyelország északi részén fekszik, nem messze a német határtól. A település története a 8. századra nyúlik vissza. Az évszázadok alatt Szczecin kikötővárossá és kereskedelmi központtá fejlődött. Többször került lengyel kézről németre, és fordítva.

A város főterének építészeti gazdagsága a múlt maradványa. A középkorban itt kereskedtek a szénával (innen ered a neve – Rynek Sienny/Szénapiac tér). A régi városházában működő Történelmi Múzeumban bepillantást nyerhet a régi idők embert próbáló hétköznapjaiba.

Még jobban megismerheti a múltat a Podziemne Trasy Szczecina (földalatti szczecini séta) segítségével. A vasúti pályaudvar alatt található óvóhely akár 5000 embernek is menedéket tud nyújtani. Három túra közül választhat: a II. világháborús túra, a hidegháborús túra (felidézheti a Lengyel Népköztársaság korszakát) és az izgalmas zseblámpás túra. A jegyiroda az állomáson van, az egyes vágánynál.

Ha kifejezetten érdeklik a gépek, nem hagyhatja ki a Technológiai és Közlekedési Múzeumot. Közelről vehet szemügyre olyan fantasztikus járműveket, mint például az 1932-ben bemutatott Stoewer V5, amely az első elsőkerék-hajtású német autó volt, vagy motorkerékpárokat és buszokat a kommunista érából. De még olyan járművek prototípusait is megnézheti itt, amelyek sosem kerültek sorozatgyártásra, mint például a Beskid, amelyet a Polski Fiat, a legendás kis Polski utódjának szántak.

Ha megéhezik, vegyen egyet a Bajgle Króla Jana híres bécsi kiflijei közül, közel az Óvároshoz. A hely specialitásai a helyben sütött kenyérrel készült szendvicsek, amelyeket különböző feltétekkel szolgálnak fel. A leveseket, salátákat és desszerteket is érdemes kipróbálni.

Eljött a vacsora ideje? A Wyszak Browar Rodzinny (Wyszak sörfőzde) a helyi konyhát képviseli, elegyítve a lengyel és a német gasztronómia hagyományait. Kóstolhat is például sózott heringet (matjas) olajban, hagymával és kaporral, sült fehérkolbászt házi húsból, sült savanyú káposztával, de obatzdát is, ami egy fűszeres sajtkrém pereccel és hagymakarikákkal tálalva. Este csavarogjon a körutakon. Jó időben a kocsmák és bisztrók sörudvarokat nyitnak, ahol élő zenét is hallhat.

Repülőterek Szczecinben

Szczecinbe közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Szczecin

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Szczecinben

Találjon hotelt Szczecinben