Menü

Keressen járatokat Surinameből Törökországba

Törökország

 • Izmir
 • Általános információ

  Időzóna: UTC +3

 • A költészet atyjának városa

  Sok legenda szerint, pontosan Izmir - vagy, ahogy akkoriban hívták, Szmirna - volt az a hely, ahol Homérosz született. Homérosz volt az első költő, akit név szerint ismerünk, és ő volt az Iliász és az Odüsszeia nagyszerű szerzője.  

 • Az Apokalipszis egyik temploma

  Szmirnát másodikként említi Szent János a bibliai Jelenések könyvében, a Kis-Ázsia hét gyülekezetének írott levelében. Ez volt az egyetlen város, amely felé az apostol nem fogalmazott meg vádat.

 • Egy különleges felvonó

  A lift a régi zsidónegyedben található, több mint 80 éves és 50 méter magas. A felvonó két utcát köt össze a sziklafal oldalában.

Mit érdemes megnézni Izmirben?

Izmir Törökország nyugati részén helyezkedik el. Isztambul után az ország második legnagyobb kereskedelmi kikötője, és a harmadik legnépesebb város. Izmir története legalább 4000 éves múltra tekint vissza. Évszázadokon keresztül az egyik legfontosabb kereskedelmi város volt a Földközi-tengeren. A 15. századig a város neve Szmirna volt, az Izmir nevet azután kapta, hogy az Oszmán Birodalom része lett. Érdekes, hogy az új név csak a 20. században terjedt el.

Izmir a többi török városhoz képest nyitottabb a nyugati országok szokásaira és értékeire. A városban az utcai viselet szabadabb, lakói kevésbé ortodoxok, helyenként még az építészet is tükrözi az európi stílus benyomásait. Ha Törökország másik arcát is szeretnénk megismerni, Izmir tökéletes úti cél. De Izmirben járva akkor sem kell aggódnunk, ha az ország varázslatos keleti világát szeretnénk felfedezni. Érdemes meglátogatni a város egykori központi piacterének romjait, az agórát, melynek eredete az ókorba nyúlik vissza, és a politikai élet központja volt.

Egy másik fontos turisztikai pont a térképen a híres Saat Kulesi óratorony, mely Izmir szimbóluma a 20. század eleje óta. Egyes legendák szerint a torony órája sosem állt meg, mások szerint ez csupán egyszer történt meg, az 1974-es földrengés idején. Az óratorony esténként a helyiek kedvelt találkozóhelye, és a turisták rajongásának tárgya. A kora reggeli órákban érdemes hajókirándulást tenni a kikötőn át, és megcsodálni az ébredező város gyönyörű épületeit.

A város egy hatalmas park szívében terül el, így a zöld területek rajongóit le fogja nyűgözni a gazdag, keleti növényi világ. Ne feledjük, hogy Törökországot nem csak nyáron érdemes felkeresni. A legjobb, ha Izmirt tavasszal látogatjuk meg, amikor a hőmérséklet még nem olyan magas, de a levegő már édes a virágok illatától.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Surinameből Törökországba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Surinameből Törökországba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Surinameből Törökországba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Surinameből Törökországba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Surinameből Törökországba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Népszerű légitársaságok a(z) Suriname - Törökország útvonalon