Menü

Keressen járatokat Szöulból

Szöul

 • Általános információ

  Időzóna: UTC +9

 • A koreaiak imádnak inni

  A dél-koreaiak imádják az alkoholok összes fajtáját. A kocsmák és bárok egész éjjel nyitva tartanak, és szeszes italok széles tárházát kínálják. A boltokban még másnaposságra jó jégkrémet is árulnak.

 • A díszes Kangnam-ku

  Külön figyelmet érdemel Kangnam-ku, a Szöul Beverly Hillseként is ismert kerület. PSY-nek és slágerének köszönhetően ismerte meg a világ. Luxushotelek, teljes komfortot kínáló lakóházak és drága butikok találhatók itt. 

 • „Álmodj, tervezz, játssz”

  A Tongdemun Desing Plaza egy neofuturista építészeti gyöngyszeme Szöulnak, egyben a kulturális, kereskedelmi és üzleti központja, divatbemutatók és nemzetközi művészeti kiállítások otthona.

Látnivalók Szöulban

Dél-Korea fővárosa Ázsia egyik legnagyobb üzleti és kulturális központja. Szöul híres a modern építészetéről, számos városi parkjáról és ízletes konyhájáról. Itt csupa ismerős dolgot talál fejlett technológiával ötvözve. A neonreklámok számában Szöul felveszi a versenyt Tokióval és New Yorkkal. A város az e-sport szerelmeseinek és a vásárlásmániásoknak is a Mekkája. Mjong Tong városrészen átsétálva exkluzív boltokban és butikokban vásárolgathat. Érdemes ellátogatni a Namdemun piacra, ahol emléktárgyak, ruhák és különböző készülékek garmadája várja. A városban egész nap nagy a sürgés-forgás. Bármikor utazik Szöulba, biztos lesz néhány fesztivál, amelyet megnézhet, és gyakorlatilag mindenhol ingyenes Wi-Fi-t használhat.

Azt hihetné, hogy egy ilyen modern metropoliszban nem talál egy emlékművet sem. Ennél semmi sem áll távolabb a valóságtól. A Kjongbokkung-palota, a Cshangdokkung-palota, az N Seoul-torony, a Jogyesa buddhista templom vagy a Namszangol Hanok falu – hogy csak néhányat említsünk a város történelmi jelentőségű helyszínei közül. Egy másik hely, amelyet érdemes felkeresni a Children's Grand Park, amely egy hatalmas vidámpark családosok számára. Itt rengeteg ingyenes program várja a fiatalokat (pl. állatkert, játszókert, múzeum és szabadtéri éttermek).

Szöulban nagyon széles az ételek választéka, akár az éttermekről, akár az utcai árusokról van szó. A koreai konyhában a fűszeres, édes és savanyú ízek keverednek, így még azok is találnak az ízlésüknek megfelelőt, akik amúgy nem rajonganak az ázsiai ételekért. Nem számít, hogy egy elegáns étteremben vagy a Gvangdzsang piac egyik büféjében eszünk, mindig friss étel kerül elénk. A dél-koreaiak legalapvetőbb élelme a rizs és a kimcshi (sózott és erjesztett napa káposzta). Ez Szöulban olyan népszerű, hogy az éttermekben mindenki elkészítheti saját maga is. A „Főzd meg magad” éttermeket grillel az asztalaik közepén muszáj felkeresni, ha az ember ebben a városban jár. Az ajánlott éttermek közé tartozik például a Maple Tree House Itevon és a Jonnamszo Sziktang, ahol grillezett húst, halat és tengeri ételeket ehet. Ha kifinomultabb ízekre vágyik, menjen a Dzsungszik vagy a La Seine nevű étterembe.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Szöulból induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Szöulból induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Szöulból induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Szöulból?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Szöulból induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Szöulban

Szöulból közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Szöul