Menü

Keressen repülőjáratok Nápolyba

Mutassa meg a szűrőket

Nápoly

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • Közlekedés Nápolyban

  A legjobb módszer ennek a zsúfolt városnak a felfedezésére, ha gyalogosan indulunk neki, vagy bérlünk egy robogót. Nagyobb távolságok esetén érdemes a tömegközlekedést választani. Ha szeretne feljutni a dombok közé, használja a kábelvasútat!

 • Szieszta egy múzeumban

  A déli pihenő idején nem csak az üzletek zárnak be. A sziesztát számos turisztikai helyszín is tiszteletben tartja, így ha látogatást tervezünk valahova, érdemes előtte ellenőrizni a nyitva tartást. 

 • Ahol megállt az idő

  Látogatásunk során feltétlenül nézzük meg Herculaneum és Pompeii romjait. Herculaneum 13 km-re, Pompeii pedig 25 km-re található Nápoly városközpontjától. Ezt a két ókori várost 79-ben a Vezúv kitörésekor temette maga alá a vulkáni hamu és láva egy szempillantás alatt. 

Repülőjegy - Nápoly

Olyan nincs, hogy még nem volt Dél-Olaszországban… Nápolyt mindenkinek látnia kell! Most, hogy könnyen vásárolhat olcsó repülőjegyet Nápolyba, igazán semmi sem akadályozza meg benne, hogy megnézze a Vezúv környékét és Caprit, és a szülőhazájában kóstolja meg a világ egyik legnépszerűbb ételét, a pizzát.

Budapestről Nápolyba kicsit több mint másfél óra alatt eljuthat. A fapados repülőjegy ára annyi, mint ha Debrecenből menne Sopronba és vissza vonattal – a látnivalók száma és a hangulat pedig… összehasonlíthatatlan!

Olaszország harmadik legnagyobb városában és közvetlen közelében több mint 3 millióan laknak. Ez Európa egyik legrégibb városa, ahol a Krisztus előtti 7. századból már virágzó kultúráról vannak emlékek.

Választhat, melyik társasággal akar Nápolyba repülni

Aki Magyarországról szeretne Nápolyba utazni, az abban a szerencsés helyzetben van, hogy két légitársaság közvetlen járatai közül is választhat. A Wizzair és a Ryanair olcsó nápolyi repülőjegyei nagyban megkönnyítik a délolasz városba történő kirándulást. Mindkét cég Európa vezető fapados légitársaságai közé tartozik. Az írországi alapítású és székhelyű (Dublin) Ryanair éppenséggel a legjelentősebb e téren, de a legnagyobb magyar légitársaságnak számító Wizzair is folyamatosan fejlődik, 2018-ban több mint 33 millió utast szállított.

A közvetlen menetrendszerinti járatok mindkét légitársaság esetében Budapestről indulnak, a debreceni repülőtérről csak átszállással lehet eljutni Nápolyba. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről felszálló gépek menetideje hivatalosan 1 óra 40 perc Nápolyba, nem kell tehát hosszú, fárasztó útra készülni. A Wizzair és a Ryanair is heti három (utóbbi karácsony és újév környékén 4-5) járatot indít a magyar fővárosból a Vezúv lábához. Alapesetben mindkét légitársaság kedden, csütörtökön és szombaton repül a két város között, koránt sincsenek tehát lefedve a hét napjai ilyen szempontból, de legalább az említett napokon két járat közül is lehet választani.

Itt landolnak a nápolyi repülőjáratok

Nápoly repülőtere Capodichino városrészben fekszik, erről is kapta a nevét. Mintegy 6 km-re északkeletre található a belvárostól. Száz éve még amerikai katonai reptér volt, napjainkban viszont az ország egyik legnagyobb polgári légi kikötője. Ma már az 1-es terminál szolgálja ki az összes járatot (a hagyományos és fapados légitársaságokét is, valamint a chartereket), miután a charterekre „szakosodó” 2-es terminált 2015-ben elbontották. Utóbbi helyén a tervek szerint az 1-es metró állomása épül meg. Ennek megvalósulásáig sem nehéz bejutni a belvárosba: az ANM által üzemeltetett 3S-es busz kb. félóránként indul, de több kisebb busztársaság is szállít utasokat a központba a Piazza Garibaldihoz és a Piazza Municipióhoz. A környező városok (Avellino, Benevento, Caserta, Sorrento, Salerno, Serre) ugyancsak egyszerűen elérhetők a reptérről. Érdemes beszerezni az ArteCard nevű bérletet, amely felnőttek számára valamivel több mint 30 euróba kerül, és a tömegközlekedésen kívül érvényes két, szabadon választott látnivaló belépőjegyeként is (a Vezúv kivételével), valamint 50%-os kedvezményt biztosít további belépőjegyek árából.

A kényelmesebb megoldást választók taxiba is pattanhatnak az érkezési csarnokból kilépve. A taxik néhány előre meghatározott útvonalon (városközpont, Molo Beverello, Mergellina, Pompei, Caserta stb.) fix árakon szállítják az utasokat a repülőtérről, ebben az árban benne vannak az extraszolgáltatások is (éjjeli, ünnepnapi utazás, illetve nagyobb poggyászok, háziállatok szállítása).

Az autót bérlők is könnyen eljuthatnak a konkrét úti céljukhoz, ugyanis a Nápolyt a környező településekkel, valamint a Rómába vezető autópályával összekötő A56-os autóútnak közvetlen kijárata van a repülőtérnél.

Mikor érdemes Nápolyba utazni?

Az attól függ, hogy mi az elsődleges szempontja. Ha szívesen elkerülné a turisták tömegét, akkor a téli hónapok javasoltak. Ekkor jóval kevesebben keresik fel a várost, mint a melegebb időszakokban, nincs akkora tülekedés a látnivalók környékén, és szállást is olcsóbban találhat. A téli hónapokban a járatokra indulás előtt néhány nappal is lehet még akár 5 ezer forint alatt jegyet találni, és a város földrajzi fekvésének köszönhetően kemény mínuszokra sem kell számítani, már ami az időjárást illeti.

Aki mégis inkább kellemesebb, enyhébb időben szeret várost, ókori romokat és vulkánt nézni, annak a tavaszi és őszi hónapok ajánlottak. Ekkor már nem árt korábban megtervezni az utazást és hamarabb lefoglalni a jegyet, még mielőtt túlságosan megdrágulnának.

A főszezon Nápoly esetében egyértelműen nyárra esik, júliustól szeptemberig ellepik a turisták a várost, a helyiek viszont éppen elhagyják azt a saját nyaralásuk idejére. Aki nyáron is olcsón repülne Nápolyba, annak érdemes hónapokkal korábban megvenni a repülőjegyét. Cserébe ekkor többnyire szikrázó napsütés fogadja, esőtől pedig szinte egyáltalán nem kell tartania – ellentétben a csapadékos téli hónapokkal. Az okosan előretervezők júliusban is tudnak 10 ezer forint körüli összegért Nápolyba repülni.

Mikor foglalja le a jegyét?

Azon túl, hogy érdemes minél hamarabb a birtokunkban tudni a jegyet, az sem mindegy, hogy milyen napon, illetve napszakban vesszük meg. Több légitársaságnál is megfigyelhető, hogy a jegyeik árát hétvégén feljebb viszik, ugyanis az emberek többsége ilyenkor ér rá jobban jegyvásárlással foglalkozni. Ugyanezen logikát követve az esti órákban is drágább jegyekkel találkozhatunk. Aki tehát teheti, az inkább hétköznapokon, a reggeli, délelőtti órákban keresse a kedvező árú nápolyi repülőjegyeket és ekkor is foglalja le.

Hol keresse a nápolyi repülőjegy-ajánlatokat?

Ma már több internetes közösségi oldalt is lehet találni, amely az aktuális akciókra hívja fel a figyelmet, így néha egészen potom összegért lehet szállást és repülőjegyet találni nápolyi kirándulásunkhoz. Elég csak feliratkozni az oldalra vagy beállítani a követését, és szinte a képünkbe tolják a csábító úti lehetőségeket. Ennek a módszernek persze megvan az a hátránya, hogy nem feltétlenül akkor jönnek szembe ezek az ajánlatok, amikor utazni szeretnénk vagy tudnánk.

Az akciós nápolyi repülőjegy-ajánlatokat egy könnyebb és irányíthatóbb módszerrel is meglelheti. Ez az internetes keresőmotorok nyújtotta lehetőség, amely az eSky oldalán is igénybe vehető. Ha van konkrét elképzelése arról, hogy mikor akar utazni, csak beírja a dátumokat, az indulási és érkezési helyszínt, és néhány másodperc múlva már listázva láthatja, milyen lehetőségek közül választhat. Ezeket sorba rendezheti a repülőjegy ára, az utazás hossza vagy az átszállások száma szerint is, de ha nem talál megfelelő járatot, akkor bővítheti is néhány nappal a keresési intervallumot.

Ha pedig rugalmas az utazás időpontját illetően, akkor végigböngészheti az egyes hónapokat, ellenőrizve, hogy mely napokon kínálják a legkedvezőbb feltételeket. Az eSky keresője több száz légitársaság aktuális ajánlatait veti össze néhány másodperc alatt, így garantáltan megtalálja a legjobb ajánlatokat. További előnye a keresőnek, hogy mobiltelefonra letölthető applikáció formájában is elérhető, tehát nincs számítógéphez kötve a használata.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Nápolyba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Nápolyba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Nápolyba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Nápolyba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Nápolyba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Nápolyban

Nápolyba közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Nápoly

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Nápolyban

Találjon hotelt Nápolyban