Menü

Különböző típusú szállások

Különböző típusú szállások

A turisztikai szolgáltatásokról szóló lengyelországi jogszabályok különböző típusú szálláshelyeket különböztetnek meg:

Hotel

A hotelben minimum tíz szoba van. A szobák többségének egy- vagy kétszemélyesnek kell lennie. A hotelnek szolgáltatások széles körét kell nyújtania a vendégeknek azok ott tartózkodása alatt, beleértve az étkeztetést.

Motel

Út szélén álló hotel. Az ilyen szálláshelyeknek parkolóhelyet kell biztosítaniuk. A motelnek legalább tíz szobával kell rendelkeznie, többségében egy- és kétszemélyes szobákkal. Étkeztetést is biztosítania kell. A motelek általában a külvárosokban és a főbb autóutak mellett találhatók.

Kemping

Őrzött létesítmények, ahol a vendégek sátrakban, autókban vagy lakókocsikban tudnak megszállni. A kempinghelyen a vendég számára biztosítani kell az alapvető főzési és parkolási lehetőséget. Néhány kempingben a vendégek nyaralókban is tölthetik az estét.

Turistaház

Olyan szálláshely, amely az alapvető tartózkodási feltételeket biztosítja a vendégek számára. Minimum 30 ember képes megszállni benne.

Ifjúsági szálló

Szálláshely fiataloknak.

Kempingterület

A szálláshelyen sátrakban lehet megszállni, de a kempinggel ellentétben ezek a helyek nem őrzöttek.

Boutique hotel

Elegáns, luxusszálláshely, gyakran történelmi épületben. A legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtja, sok esetben ötcsillagos hotelek színvonalán. Ezek általában kis méretű, meghitt, egyedi tervezésű, gyakran történelmi szálláshelyek.

Hostel

A hostel kisebb, és alacsonyabb színvonalat kínál, mint egy hotel. A legfőbb jellemzője, hogy több személynek helyet biztosító szobák találhatók benne (háromtól kilenc vagy akár még több ággyal), a folyosón elhelyezett, közös használatú fürdőszobával. A vendégeket közös használatú konyha is várja, ahol elkészíthetik az ételüket, a szabadidejükben pedig a tévészobába is beülhetnek. Manapság sok hostel kínál egy- vagy kétszemélyes szobákat, néha saját fürdőszobával. Ezek a szobák jóval drágábbak a többszemélyes hálótermeknél. A hostelek hasonlítanak az ifjúsági szállókhoz, de azokkal ellentétben mindig magánkézben vannak, és nincsenek olyan szigorú szabályaik.

Bungaló

Kis nyaralók, általában fából, az egzotikus országokban pálmalevelek fedik a tetejüket. A bungalók gyakran helyezkednek el a tengerparton, tengerre néző tornáccal.

Falusi turizmus

Farmok, tanyák turisták számára. Általában családi vállalkozásban működnek, a vendégeknek vidéken kínálnak lehetőséget az aktív kikapcsolódásra. Ezek a tevékenységek gyakran kapcsolódnak például a mezőgazdasági munkákhoz.

A fent említett szálláshelyeken kívül még számos más típusú hotel működik a világon, amelyeknek a meghatározása nem szerepel a lengyel jogszabályokban.

Az ötletek és az észrevételek az eSky.hu által csak információs céllal, ötletekként kerülnek felhasználásra és nem képezhetik peres eljárás részét.

Interested but need more info?
Köszönjük segítségét

Az Öntöl kapott visszajelzés segít nekünk hogy a témák lényegesek maradjanak

Temporarily we could not send your suggestions

Send again Próbálja meg később