Menü

Felhasználási feltételek

Szerződési feltételek (verzió: 1.0)

 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

  1. A jelen Szerződési feltételek szabályozzák a www.esky.hu weboldalon és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül harmadik fél szolgáltatásainak elérésére létesült „Foglalási rendszer" felhasználási feltételeit, valamint a weboldalon a felhasználók részére tevékenységük helyszíne és hálózati forgalomelemzés alapján szolgáltatott marketingtartalom feltételeit.
  2. A rendszer üzemeltetője az eSKY.pl (Spółka Akcyjna), regisztrált irodájának címe Radom, 8 Jagielloński sq, a nemzeti cégjegyzékbe bejegyezte Varsó Főváros Bíróságának XIV. Kereskedelmi Részlege 0000383663 hivatkozási számon. ÁFA szám:  9481987199,  REGON 670140736, törzstőke 990 471,00 PLN (lengyel zloty, teljesen kifizetett), a továbbiakban eSKY.pl.
  3. A Foglalási rendszer és a telefonos ügyfélszolgálat (a www.esky.hu weboldalon elérhető telefonszámokon való) használata érdekében a 'Szerződési feltételek' valamennyi alábbi rendelkezését el kell fogadni. Az elfogadás szándéknyilatkozatot képez, a Felhasználó és az eSKY.pl közötti jogi kötelezettséget eredményez.
  4. A Felhasználó jogosult a jelen 'Szerződési feltételek' tartalmának ingyenes, nem kereskedelmi célú másolására, regenerálására és rögzítésére.
 2. MEGHATÁROZÁSOK

  1. Foglalási rendszer - a www.esky.hu weboldalon és telefonos ügyfélszolgálaton keresztül elérhető rendszer, amely a Felhasználó számára lehetővé teszi harmadik felek a Szerződési feltételekben meghatározott szolgáltatásainak keresését és megrendelését.
  2. Felhasználó – a Foglalási rendszert vagy a telefonos ügyfélszolgálatot használó személy. A Felhasználó egyéb elnevezései: Ügyfél, Kedvezményezett, Utas.
  3. „Fapados" légitársaságok – a Szerződési feltételekben felsorolt légitársaságok, amelyekre NEM vonatkoznak az általános IATA-feltételek. Az egyes ilyen légitársaságoknak saját szerződési feltételeik vannak. Külön szolgáltatási feltételek érvényesek az utazásszervezők, ill. charterjáratok és az esetleg bevezetésre kerülő más szolgáltatók által nyújtott szolgáltatásokra. A felhasználó tájékoztatást kap a jelen szerződési feltételekről és azokat el kell olvasnia, mielőtt a foglalást végrehajtja. 
  4. Elektronikus fizetőeszköz – minden olyan fizetőeszköz, beleértve a távoli készpénzfizetési elérést is, amelyik lehetővé teszi, hogy tulajdonosa fizetési műveletet hajtson végre elektronikus információs közegen, illetve a tulajdonos elektronikus azonosításán keresztül (beleértve az elektronikus készpénzt vagy bank-, ill. hitelkártyát).
  5. Bankkártya – kibocsátóját és egy felhatalmazott tulajdonost azonosító kártya, amely feljogosít kifizetések végrehajtására. Amennyiben a kártyát bank vagy más, hitelnyújtásra jogosult intézmény bocsátotta ki, a kifizetés hitel terhére is teljesíthető.
  6. Összetett útvonalterv:
   1. A Foglalási Rendszerünkben lehetőségük van összetett útvonalterv kialakítására. Az összetett repülőút legalább két különálló repülőútból áll. A szolgáltatást egy vagy több légitársaság végzi. Minden repülőút külön szolgáltatásként szerepel és a légitársaságok nem működnek együtt a szolgáltatásnyújtás során.
   2. Az összetett repülőút során az utas egynél több repülőjegyet vásárol (átszállással is), több repülőjáratra. Az utas külön jegyeket vásárol 1 vagy több légitársaságnál.
   3. Mivel az összetett repülőjegy felhasználásakor fennáll annak lehetősége, hogy az utas a rövid átszállási idő valamint a lehetséges járattörlések illetve késések - vagy az indulási időpont változása miatt nem fogja tudni elérni a következő járatot, amelyre külön repülőjegyet vásárolt az eSKY.hu azt ajánlja az utasoknak, hogy használják ki az alternatív foglalás lehetőségét.
   4. A Foglalási Rendszerben az összetett repülőjegyek megvásárlásának lehetősége függ a Felhasználó által megadott kritériumoktól, valamint a kiválasztott szállítást végző légitársaságoknál a rendelkezésre álló.
 3. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

  1. A Foglalási rendszer használata közben minden Felhasználónak be kell tartania a jelen Szerződési feltételeket.
  2. A harmadik fél által kínált egyes termékeknek a Foglalási rendszeren keresztül történő lefoglalása és megvásárlása az eladó fél feltételei szerinti különálló tranzakciók. Mindegyik termék megvételére a Szerződési feltételekben ismertetett különleges feltételek érvényesek. 
 4. A FELHASZNÁLÓNAK A FOGLALÁSI RENDSZER HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ FELELŐSSÉGE

  1. A Felhasználó megerősíti, hogy a jogi cselekvőképesség és a szerződéses kötelezettségvállalás követelményeinek teljes mértékben megfelel.
  2. A Felhasználó hozzájárul, hogy a Foglalási rendszer segítségével kizárólag a kötelező joggal összhangban keres foglalásokat, vásárol repülőjegyeket, illetve foglal le és vásárol egyéb elérhető szolgáltatásokat.
  3. Nem engedélyezett a foglalás hamis vagy idegen vezetéknévvel, illetve lefoglalt repülőjegyek kifizetése hamis vagy idegen bankkártyával a kártyatulajdonos hozzájárulása nélkül. Az ilyen műveleteket haladéktalanul jelentjük a megfelelő végrehajtó hatóságoknak. Amennyiben a fizetés harmadik fél bankkártyájával történik, az Ügyfél megerősíti, hogy engedélye van az adott féltől, és az engedély visszavonása esetén az okozott kár megtérítésére kötelezett.
 5. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

  Az eSKY.pl semmiféleképpen nem garantálja, hogy a Rendszer használata mentes a meghibásodásoktól, hibáktól, illetve a rendszerről való lekapcsolódás lehetőségétől, és a keresési eredmények tartalmi, pontossági vagy hasznossági tekintetben kielégítik a Felhasználót. Ezenkívül, az eSKY.pl nem garantálja, hogy a Rendszerben történő keresés utáni időpontban nem jelenik meg a Rendszerben vagy más repülőjegy-foglalási rendszerben egyéb, a Rendszer korábbi találataitól különböző ajánlat, illetve ilyen garancia az elmúlt időszakra sem érvényes. Amennyiben nem erősítik meg és fizetik ki haladéktalanul, a kapott találatok nem létesítenek ügynöki megállapodást az Ügyfél számára a repülőjegyek vagy egyéb szolgáltatóknak a Foglalási rendszeren keresztül ajánlott szolgáltatásai megvételére.

 6. SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME

  1. Az eSKY.pl mint a személyes adatok kezelője teljes mértékben tiszteletben tartja az adatvédelmi jogokat, és ezennel kijelenti, hogy nem hoz nyilvánosságra a Felhasználóra vonatkozó információkat, kivéve, ha az ahhoz szükséges, hogy teljesítse a Felhasználó által a Foglalási rendszeren keresztül kiválasztott ajánlat foganatosítását. 
  2. Miközben a www.esky.hu weboldalon elérhető Foglalási rendszert használja, a Felhasználótól különleges személyes adatokat kérhetnek, amelyek repülőjegy vagy egyéb utazási dokumentum lefoglalásához és kibocsátásához szükségesek. Tekintettel a szolgáltatás természetére, amely repülőjegy, illetve más utazási szolgáltatások foglalásainak és eladásainak keresése, az adatokat (keresztnév, vezetéknév, nem, illetve gyermekek, fiatalok vagy idősek esetében életkor) közvetlenül átadjuk a Felhasználó által kiválasztott járatot üzemeltető megfelelő légitársaság foglalási rendszerének, illetve más szolgáltatások esetében másik kezelőnek. A Rendszer Felhasználója hozzájárul, hogy a szolgáltatás biztosítása érdekében személyes adatai átkerüljenek ezen kezelőkhöz, és ők feldolgozzák azokat. Az egyéni szolgáltatás lefoglalásához szükséges személyes adatokat a foglalási folyamat során megfelelően jelezzük. A Felhasználó jogosult a saját személyes adataihoz való hozzáférésre és azok módosítására.
  3. Miközben foglalásokat keres, repülőjegyet vásárol, illetve a weboldalon elérhető más szolgáltatásra hajt végre foglalást, a Felhasználó adatokat szolgáltat saját magáról és hozzájárulásukkal más személyekről. Az eSKY.pl adatbázisában összegyűjtött információk kizárólag az eSKY.pl belső használatára szolgálnak, lehetővé teszik az ügyfelek megrendeléseinek és igényeinek elemzését (vagyis a megrendelt szolgáltatások feldolgozását).
  4. A Felhasználó a jelen Szerződési feltételek elfogadásával megerősíti, hogy az általa megadott személyes adatok az adatvédelemre vonatkozó 1997. augusztus 29-i törvény 23. cikkelye szerint valósak (Journal of Law (2001, 101. szám, módosított 926. tétel).
 7. REPÜLŐUTAK FOGLALÁSA, REPÜLŐJEGYEK VÉTELE, FIZETÉSI MÓDOK ÉS REPÜLŐJEGYEK ÁTADÁS

  1. Abban az esetben, ha a légitársaság IATA-tag (IATA=International Air Transport Association, Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség), az eSKY.pl az adott légitársaság ügynökeként tevékenykedik, és az a légitársaság, amelynek nevében az eSKY.pl eljár, szolgáltatást nyújt a Felhasználóak, és felelősséget vállal a járatok elmaradásáért vagy nem megfelelő teljesítéséért. A foglalási folyamat során, illetve a repülőjegyen is mindenkor megjelöljük a megfelelő légitársaság nevét.
  2. Fapados légitársaságok esetében az eSKY.pl közvetítőként működik, az adott légitársaságnál közvetlenül megveszi a jegyet a Felhasználó nevében és szigorúan a Felhasználónak a Foglalási rendszeren vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül adott megrendelése alapján jár el. A szolgáltatás teljesítésére és a panaszok feldolgozására a tranzakcióban megjelölt adott szállító általános feltételei érvényesek.
  3. Az utazásszervező által szervezett charterjáratok esetében az eSKY.pl ügynökként tevékenykedik, és a repülőút szervezője által megállapított feltételeket érvényesíti. A repülőút szervezője felelős a charterjárat szolgáltatás elmaradásáért vagy nem megfelelő teljesítéséért.
  4. Az ajánlat minden esetben kifejezetten megjelöli és meghatározza azt a felet, amelyik a szállítási megállapodásban a légi szállítási szolgáltatást nyújtja és a megállapodás alanya. A fent említett megállapodást az eSKY.pl weboldalán az adott szállító általános feltételei alapján, ezen szállító repülési tarifáinak megfelelően kötik meg és teljesítik.
  5. A Felhasználó oly módon teljesíti a foglalást, hogy a rendszer által ajánlott repülőjárat-opciók közül kiválaszt egyet, és a személyes adatlapon kitölti a szükséges adatokat. 
  6. Megrendelés megerősítése és árváltozás:
   1. A Felhasználó a rendelés megerősítését a megadott e-mail címen kapja meg, amely megerősítés a foglalási szám mellett tartalmazza a kiválasztott repülőjáratra vonatkozó információkat, a repülőjegy árát és a fizetési módot. A jegyár pénzneme EUR, illetve a megrendelésben választott más pénznem. Az ár tartalmazza különösen a nettó tarifát, a repülőtéri díjat, valamint a jegy kiadásának nem visszatéríthető díját. A jegy ára addig nem garantált, amíg az előzetes foglalás kifizetésre nem kerül. A szolgáltatás megvétele a szállítótól az Ügyfél nevében történik, a fizetésnek a Foglalási rendszerbe történő beérkezési időpontjában elérhető áron.
   2. A fizetés teljesítése előtt a Felhasználónak ellenőriznie kell a foglalási adatokat.
  7. Repülőjegy megvétele
   1. A Felhasználó repülőjegyet vehet, feltéve, hogy a Foglalási rendszerbe általa bevitt valamennyi személyes adat valós. Repülőjegy megvétele előtt a Felhasználónak el kell olvasnia és el kell fogadnia a jelen Szerződési feltételeket és olvasnia kell a Felhasználó által kiválasztott repülőjáratra vonatkozó tarifafeltételeket. A jegy kiadásával kapcsolatos műveletek esetében az eSKY.pl nem visszatéríthető tranzakciós díjat számol fel, amelynek mennyisége az adott járattól függ. Ugyanakkor az eSKY.pl felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy légi szállítási szolgáltatás esetén a megállapodás visszavonási lehetősége korlátozott és a jegyártól függ, mivel a szerződés visszavonása a fogyasztói jogokra vonatkozó 2014. május 30-i törvény 3. cikkely, 1. tétel 4. pontja szerint nem érvényes.
   2. A tarifafeltételek megértése segíti a Felhasználót a legkedvezőbb tarifájú repülőjárat kiválasztásában, valamint a jegy lemondása esetén segíti a költségek minimalizálását.
   3. Ha az ár jelentősen különbözik várt ártól, ez azzal a ténnyel lehet összefüggésben, hogy a turistaosztályon az összes hely foglalt. Amennyiben ez előfordul, ellenőrizze az indulási és érkezési időpontokkal szomszédos napokon elérhető árakat.  
   4. Miután megkapta a foglalási megrendelést, az eSKY.pl felveheti a kapcsolatot a Felhasználóval annak érdekében, hogy ellenőrizze a felhasználói adatokat, és megerősítse a megrendelést. Amennyiben nem lehetséges felvenni a kapcsolatot a felhasználóval, az eSKY.pl a megrendelésnek megfelelően végzi el a foglalást, miután legalább a jegyárat, a Felhasználó által kért kiegészítő szolgáltatásokat és a tranzakciós díjat fedező mértékben megtörtént a fizetés.
   5. Amennyiben az utazáshoz extra szolgáltatás szükséges (pl. különleges étkezés, törzsutas pontok számítása, repülőút állattal, többlet csomag, segítő fogyatékkal élő személy számára, csecsemő felszerelés vagy egyéb), forduljon hozzánk telefonon vagy e-mailben. A légitársaságok, ha lehetséges, figyelembe veszik az utasok kéréseit.
   6. Az eSKY.pl fenntartja a jogot a jegykiadás elutasítására abban az esetben, ha a Felhasználó által választott tarifa nem felel meg az ajánlat vételi feltételei szerinti céljának, illetve a légitársaságok közötti megállapodásokban egyéb, az eSKY.pl által nem befolyásolható indokolt korlátozás szerepel. A tarifa céljának nem megfelelősége mindenek előtt (de nem kizárólag) arra vonatkozik, ha a Felhasználó hitelek, életkor stb. vonatkozásában a jegyárat befolyásoló téves nyilatkozatokat tesz, illetve a fuvarvállaló által meghatározott, az eSKY.pl által nem befolyásolható egyéb tarifafeltételeket megsért. A felhasználó a foglalási folyamat során tájékoztatást kap a tarifafeltételekről és azokat el kell olvasnia, mielőtt a foglalást megteszi.
  8. Fizetési módok:
   1. Az www.esky.hu weboldalon vásárolt repülőjegyek kifizetésére a következő módok elfogadottak:
    • Fizetés elektronikus fizetőeszközzel.
   2. Az előnyben részesített fizetési módot a Felhasználó választja meg a Foglalási rendszerben található személyes adatlapon.
   3. Az on-line vásárolt „fapados" jegyek kifizetése kizárólag az elektronikus fizetőeszközzel lehetséges – a fizetést azonnal eszközölni kell, mivel fennáll a lehetősége, hogy a légitársaság megváltoztatja az árat.
   4. Figyelem! Légitársaságok korlátozhatják a jegykibocsátást akár a foglalás időpontjától számított 72 órára, illetve speciális tarifájú különleges jegyek esetében akár 24 órára vagy kevesebbre. Amennyiben az eSKY.pl nem kapja meg időre a fizetést és a jegynek a légitársaság által meghatározott korlátozások melletti megvételére elegendő összegben, a Felhasználó foglalása törölhető. Az eSKY.pl nem vonható felelősségre, ha a Felhasználó foglalását azért törölték, mert a fizetés nem történt meg a jelen Szerződési feltételekben jelzett és a Felhasználónak adott egyéni információkban szereplő időpontig. Tekintve, hogy az árak idővel gyakran változnak, az eSKY.pl javasolja a fizetőkártyával való fizetést a foglalási folyamat során.
   5. Fizetés elektronikus fizetőeszközzel:
    • Az on-line repülőjegy Foglalási rendszer Felhasználója fizethet VISA, Euro card, MasterCard, Diners Club, American Express bankkártyával vagy a fizetési szolgáltatásra vonatkozó törvényben megnevezett más fizetőeszközzel (Journal of Law (2011, 199. szám, módosított 1175. tétel))
    • Az elektronikus fizetőeszközzel történő fizetés biztonságos.
    • Ha fizetési módként a „bankkártyát" választja, a Felhasználónak a személyes adatlapon ki kell töltenie a használt bankkártyát meghatározó adatmezőket (mint pl. a kártya típusa, kártyaszám és érvényességi dátum). A foglalás megtétele után a Foglalási rendszer automatikusan engedélyezi a bankkártya felhasználását.
    • A bankkártya terhelése két művelettel történik. A repülőtársaság felszámolja a nettó jegyárat plusz a repülőtéri díjakat. A műveleti díjat az eSKY.pl számítja fel. Az eSKY.pl fenntartja a jogot, hogy az esedékes díjat egy összegben számítsa fel. 
  9. Az eSKY.pl elektronikus formában bocsát ki felhasználói jegyeket, és azokat elküldi a Foglalási rendszer személyes adatlapjában jelzett, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül történő vásárlás során megadott e-mail címre.
  10. A foglalás törlése a fuvarvállaló hibájából:
   1. Az eSKY.pl nem vonható felelősségre, ha a Felhasználó módosítja foglalásait, és ezeket a foglalásokat a légitársaságok az eSKY.pl közreműködése nélkül törlik. A foglalás Felhasználó általi lehetséges módosításáról szóló információkat az eSKY.pl elküldi a személyes adatlapon megadott, illetve a megadott számú telefonon átadott e-mail címre. 
   2. A légitársaság által eszközölt törlésekből vagy módosításokból eredő valamennyi panaszt, beleértve a járatok késését, az adott légitársaságnak kell címezni. A légitársaságok felelősségét a Varsói Egyezmény és a Montreáli Egyezmény feltételei szerint ismerik el.
  11. A repülőjegy visszaváltása:
   1. A Felhasználó visszaküldheti a www.esky.hu weboldalon vásárolt jegyet, ha a visszaküldést a megadott indulási időpont előtt végzi és az a repülőjegy tarifája szerint megengedett. A repülőjegy tarifafeltételeit a légitársaság állapítja meg, azt a Felhasználóak a repülőjegy megvétele előtt el kell olvasnia. A jegy visszaküldése esetén a légitársaság által meghatározott pótdíjat számítanak fel. Abban az esetben, ha a visszaküldendő jegyek tekintetében nincs megegyezés az utasként megjelöltek között, a fizetést teljesítő személy szándéknyilatkozata élvez elsőbbséget, kivéve, ha a foglaláskor egyértelműen jelezték, hogy ki fizeti az egyes lefoglalt helyeket. A tranzakciós díj nem visszatéríthető, mivel már teljesített szolgáltatásért számolták fel.
   2. Vannak olyan akciós tarifák, amelyek a repülőjegy semmilyen módosítását, sem annak a szolgáltatónál történő visszaváltását nem teszik lehetővé (a repülőúttól való visszalépés a teljes kifizetett jegyár elvesztését eredményezi). 
   3. Az elektronikus jegy visszaváltása érdekében a Felhasználó forduljon a telefonos ügyfélszolgálathoz.
   4. A Felhasználónak visszajáró összeget a fizetési módtól függően közvetlenül a Felhasználó bankszámlájára utalják, vagy a bankkártya bankszámlájára, attól az időponttól számított 7 napon belül, hogy az esedékes összeget az eSKY.pl megkapta a légitársaságtól. A visszaküldés dátuma az az időpont, amikor az összeget jóváírják az eSKY.pl bankszámlájáról.
  12. Akciós tarifák – korlátozott felelősség:

   A foglalási rendszerben elérhető egyes akciós tarifáknál a foglalásnak és a jegykibocsátásnak szigorúan meghatározott feltételei vannak. Ez különösen olyan tarifákra vonatkozik, amelyeket legalább 3, 7 vagy 14 nappal előre foglaltak le és vettek meg. Amennyiben ezeknek a feltételeknek nem felelnek meg, a Felhasználó foglalásával kapcsolatban árváltozás történhet. Az eSKY.pl fenntartja a jogot a Felhasználó 3, 7 vagy 14 nappal az indulási dátum előtti foglalásának törlésére, abban az esetben, ha a Felhasználó túllépi a fuvarvállaló által megadott tarifafeltételekben meghatározott fizetési határidőt. A légitársaság megkívánhatja a jegy előzetes kiadását. Ilyen esetben a Felhasználó a megadott e-mail címen e-mailben értesítést kap a kért vásárlási dátumról

   AZ EGYES IATA ÉS "FAPADOS" LÉGITÁRSASÁGOK UTAZÁSI FELTÉTELEI

 8. REPÜLŐJEGYEK KIADÁSA ÉS ÁTADÁSA

  1. Az eSKY.pl cég a www.esky.hu weboldalon vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül teljesített szolgáltatás után elektronikus számlát ad az Ügyfélnek. A fizetéssel és a jelen Szerződési feltételek elfogadásával a Felhasználó hozzájárul, hogy a 2004. március 11-i ÁFA-törvény 106. cikkelyének 1. szakasza szerinti elektronikus számlát kap (Journal of Law (2011. évi 144. szám, módosított 1054. tétel).
  2. A szolgáltatások elektronikus számláját a Foglalási rendszerben vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül megadott e-mail címre kell elküldeni.
  3. Amennyiben a szolgáltatást egynél több Felhasználó részére foglalják le, és nem jelölik meg azt a vevőt, akinek a részére ki kell állítani a számlát, azt a gyűjtőfoglalás első Felhasználója számára adjuk ki, és a foglalási folyamat során megadott e-mail címre küldjük.
 9. AUTÓBÉRLÉS

  1. Az eSKY.pl hirdetési felületet kölcsönöz a rentalcars.com weboldal részére, amely márkanév tulajdonosa a TravelJigsaw Limited Angliában és Wales-ben bejegyzett cég (cégjegyzék száma: 05179829), a bejegyzett iroda címe 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA, a cég az autóbérlési folyamatban ügynökként vesz részt saját szerződési feltételek alapján, amelyek itt találhatók: www.rentalcars.com/TermsAndConditions.do. Az egyes járművekre vonatkozóan speciális szerződési feltételeket jelölnek meg, ezeket a tényleges autókölcsönző szolgáltatások határozzák meg. Az eSKY.pl a foglalási folyamat során tájékoztatást tud adni kiegészítő szolgáltatások megvételével kapcsolatban.
 10. PANASZOK

  1. A foglalásokra és repülőjegyek vagy más szolgáltatások vételére vonatkozó panaszokat írásban kell megtenni, és az eSKY.pl irodájának küldeni: Pl. Jagielloński 8, 26-600 Radom vagy e-mailben a következő e-mail címre: reklamaciok@esky.hu. Az eSKY.pl a panasz átvétele és az eredmény tekintetében a panasz átvételétől számított 14 napon belül, illetve az utazásszervezője által meghatározott időpontban felveszi a kapcsolatot az Ügyféllel.
  2. Az eSKY.pl tájékoztatás ad arról, ha a panasz más felek által nyújtott szolgáltatásra vonatkozik. Az eSKY.pl tájékoztatja erről a tényről a Felhasználót, és javaslatot tesz az adott félnél való panasztételre, illetve megteszi a panaszt a Felhasználó nevében, ha a panasznak az eSKY.pl által kapott leírása eléggé teljes ahhoz, hogy azt benyújthassa a szolgáltatónál.
 11. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

  1. Az eSKY.pl fenntartja a jogot, hogy kizárólagos hatáskörében módosítsa a Szerződési feltételeket, azzal a szabállyal összhangban, hogy az Ügyfelet a foglalási folyamat során az elfogadott Szerződési feltételek kötik, és az Ügyfél hozzáférhet a feltételek korábbi változataihoz. A Feltételeket a foglalás végrehajtása előtt az Ügyfélnek el kell olvasnia, a feltételekben szereplő rendelkezések a repülőjegy és más utazási szolgáltatások lefoglalása és megvétele időpontjától kötelező érvényűek.
  2. A jelen Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv rendelkezéseit és a fogyasztói jogokra vonatkozó 2014. március 30-i törvényt kell alkalmazni. Azt kell figyelembe venni, hogy az eSKY.pl más feleknek a Felhasználó által megrendelt szolgáltatásaira vonatkozóan nyújt tényleges szolgáltatást. A visszaküldés vagy a megállapodás visszavonása csak akkor lehetséges, ha a szolgáltatást nyújtó fél egyértelműen nyilatkozott ilyen lehetőségről. Az ügyfélnek nyújtott szolgáltatások technikai részét Lengyelország területén biztosítjuk.  
  3. Az eSKY.pl nem vonható felelősségre azokért a károkért, amelyek az Ügyfelet a légiforgalmi alkalmazottak, a repülőtéri alkalmazottak, illetve más szolgáltatók (vasúti alkalmazottak, hotelszemélyzet stb.) sztrájkja, illetve egyéb vis major következtében érik, mivel az eSKY.pl nem szolgáltató, sem az ajánlatok közötti választást javasló tanácsadó, kizárólag a Foglalási rendszert rendelkezésre bocsátó fél.